Kozák Luca idei legjobbjával elődöntős 100 gáton az atlétikai vb-n

2023. augusztus 22. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti atlétikai világbajnokság keddi versenynapját a nők 100 méteres gátfutása nyitotta. Kerekes Gréta az első futamba került, 13,09-cel hetedik lett, így számára nem lehetett folytatás.

Kozák Luca bejutott a 100 m gát elődöntőjébe a budapesti atlétikai világbajnokságon – Fotó: Christian Petersen / Getty Images
Kozák Luca bejutott a 100 m gát elődöntőjébe a budapesti atlétikai világbajnokságon – Fotó: Christian Petersen / Getty Images

A tavalyi Eb-ezüstérmes Kozák Luca a második futamba került, arra nem volt esélye, hogy az amerikai Alit megfogja, a lengyel Skrzyszowska is bejött elé, de a dél-afrikai Fourie-val együtt 12,71-et futott, amivel biztosította a helyét a szerdai elődöntőben. Kozák ebben a szezonban most futott a leggyorsabban, csak két századdal maradt el országos csúcsától.

A versenyszám harmadik magyar indulója, Tóth Anna a harmadik futamban 12,95-tel a hatodik helyen zárt, ezzel kiesett.

Kozák a futama azt nyilatkozta, hogy a bemutatásnál a kettővel mellette lévő lengyel versenyző már nagy tapsot kapott, és azon gondolkodott, hogy lehet ezt még egyáltalán fokozni. Aztán az amerikai világbajnok Alit még jobban megtapsolták, és még ezt is felülmúlta, lekörözte az a szeretet, amivel őt fogadták.

„Ebből építkeznem kell, nagyon erős a mezőny, de nincsenek előre leosztva a lapok, izgalmas lesz a holnapi futás, bármi lehet. Most elmaradtam az országos csúcstól, de arra készülök, hogy az elődöntőben megjavítom. Tudom, hogy képes vagyok egy nagyon jó időre” – mondta.

Fontos volt szerinte, hogy ne görcsöljön rá a futásra, ne vigye el a hév, a saját ritmusában tudjon futni. Nem is kellett a végén nagyon erőlködnie, mert érezte, hogy továbbjutó pozícióban van.

„Magabiztosságot ad ez a futás nekem a holnapi napra. Nem azt mondom, hogy nincs veszítenivalóm, de jó érzés, hogy így megy, és képes vagyok még javulni. És még a meleg sem lesz annyira zavaró, mint most, mert két órával később lesz a futás.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!