Lemondott a kosarasok kapitánya, csapatával már az olimpiai selejtező előtt közölte

2023. augusztus 17. – 16:33

Lemondott a kosarasok kapitánya, csapatával már az olimpiai selejtező előtt közölte
Ivkovics Sztojan tíz évig vezette a csapatot – Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz év után távozik a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan, jelentette az MTI. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) honlapján megjelent beszámoló kiemelte: a szakvezető az MKOSZ elnökének, Báder Mártonnak csütörtökön jelezte, hogy távozik posztjáról.

A magyar csapat a lengyelországi Gliwicében szerdán véget ért olimpiai előselejtező tornán vasárnap 83-81-re kikapott a hazaiaktól, majd hétfőn Portugáliával szemben is alulmaradt 86-74-re, végül szerdán 103-78-as vereséget szenvedett Bosznia-Hercegovinától is. Így nem jutott tovább a csoportjából, és lemarad a párizsi játékokról. Ivkovics már ezt követően jelezte: új korszaknak kell kezdődnie a válogatott számára.

„Velem a válogatott nem tud tovább haladni egy magasabb szintre. Ahogy korábban mondtam, most már az Európa-bajnoki részvétel a minimum, a világbajnoksághoz szerencse is kell, az olimpia viszont nagyon messze van tőlünk. Át kell gondolni mindenkinek a helyzetet. Minden rendben van, de új korszaknak kell kezdődnie, hogy ne az Eb legyen a maximum a magyar kosárlabdának” – emelte ki akkor a kapitány.

„A csapattal már az előselejtező előtt közöltem a döntésemet, az elnök úrnak pedig elmondtam, hogy úgy érzem, velem nem tud ennél a szintnél magasabbra lépni ez a csapat, kemény munkával elértünk idáig.

Úgy gondolom, most olyan szakembernek kell folytatnia a munkát a válogatott élén, aki mögött az egész kosaras társadalom ott áll. Az átadás-átvétel folyamatáról a továbbiakban is tárgyalunk” – idézte az MKOSZ Ivkovicsot, akit 2013. február 1-jén neveztek ki, 2022 augusztusában pedig az előző elnök, Szalay Ferenc 2025-ig hosszabbított vele. A válogatott következő selejtezője a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozata lesz, amelyet Izlandon kezd meg február 22-én.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!