Fábián Sára olimpiai kvótát szerzett, a légpisztolyos csapattal vb-ezüstérmes

2023. augusztus 17. – 15:57

Másolás

Vágólapra másolva

Fábián Sára Ráhel a negyedik helyen végzett, ezzel párizsi kvótát szerzett női légpisztolyban csütörtökön a bakui olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon – jelentette az MTI.

A 21 éves lövő az alapversenyből 578 körös eredménnyel a hetedik helyen jutott be a döntőbe, melyben négy olimpiai helyet osztottak ki. Fábián ezek egyikét már a finálé rajtjának pillanatában magáénak tudhatta, mivel az iráni Golnus Sebhatollahi nem lépett lőállásba, a görög Anna Korakaki és a német Doreen Vennekamp már rendelkezett kvótával. A mezőnyben két kínai pisztolyos is volt, viszont egy ország számonként csak egy kvalifikációt szerezhet ezen a versenyen.
Az Egyetemi Világjátékokon két hete mindkét egyéni pisztolyos (lég és sport) számban, valamint a légpisztolyos csapattal is ezüstérmes Fábián a döntőben 198,9 körös eredménnyel a negyedik helyen zárt.
A vb nyitónapját így egy éremmel és egy kvótával zárta a magyar küldöttség, mivel Fábián Major Veronikával és Jákó Miriammal együtt második lett a csapatversenyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!