Ötven percet állt a Mezőkövesd–DVTK meccs, az edzőknek és a cseréknek a lelátóra kellett menekülniük a folytatásra

2023. augusztus 5. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az újonc Diósgyőr 4-2-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati mérkőzésén, amelynek második félideje ötvenperces csúszással kezdődött, mert a szünetben a felhőszakadás elárasztotta vízzel a pályát – jelentette az MTI.

Hamar vezetést szerzett egy szöglet után a miskolci csapat, de az előny birtokában sem vett vissza a tempóból, állandó letámadásuk rendre zavart keltett a hazai védelemben. A Mezőkövesd nem tudott mit kezdeni ellenfelével, egyetlen lehetősége az volt, amikor a gólszerző Bárdos majdnem saját kapujába is betalált fejjel, de a labda a keresztlécre pattant.

A vendégek az ivószünet után is fölényben futballoztak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, így előnyüket megérdemelten duplázták meg, amikor Vancaš takarásból kilőtte a bal alsó sarkot.

A szünet előtti percekben elkezdett zuhogni az eső, de semmit sem változtatott a játék képén. Amíg a csapatok az öltözőben voltak, a felhőszakadás elárasztotta vízzel a pályát, amely így 15 perc után játékra alkalmatlan volt. Amikor a játékvezető belerúgott a labdába, az egy centit sem pattant fel a talajról, így a bíró elhalasztotta a folytatást. A második félidő végül ötvenperces csúszással kezdődhetett el, de a cserejátékosok és a szakmai stáb tagjai nem a kispadokon foglaltak helyet, hanem a lelátón, mert a technikai zónát szó szerint ellepte a lehullott csapadék. A Nemzeti Sport videója érzékletesen visszaadja, hogyan alakult át medencévé a kispadok előtere.

A második félidőben Dražić duplájával a hazai csapat próbált zárkózni, de mivel két újabb gólt kaptak, a DVTK 4-2-re nyert.

Mezőkövesd főterét is bokáig érő víz borította a felhőszakadás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!