Olyan lassan futott százon a szomáliai sprinter, hogy kínszenvedés volt kivárni, amíg beér a célba

2023. augusztus 2. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

Már ahogy letérdelt a rajtgéphez, rögtön látni lehetett, hogy nem egy szokványos 100 méteres futásra készül a csengtui egyetemi világjátékokon a szomáliai Nasra Abukar. Az edzettségi állapota alapján már sejteni lehetett, hogy nem a továbbjutás jár a fejében. A rajt előtti összpontosítása tanítani való, de nem oktatófilmbe illő. Hogy körülbelül kétszer annyi idő alatt ér célba, mint az előfutam győztese, arra valószínűleg senki sem gondolt. Gabriela Silva Mourao ugyanis 11,65-tel teljesítette a távot, a szomáliai atlétának ez 21,84-gyel sikerült.

Hat másodperc után a kamera már nem tudta követni utánozhatatlan mozgását, hiszen az éllovasra fókuszált. Abukar ugyan szorgosan szedte a lábait, de csak nagy nehezen tudott 22 másodpercen belül befutni.

A Sportbible cikke szerint nagy hátszele volt a csapathirdetéskor, mert Khadija Aden Dahir, a Szomáliai Atlétikai Szövetség vezető alelnökének az unokahúga. A szomáliai sportminiszter megvizsgálja a történeteket, mert amit látott, rossz fényt vet az ország sportéletére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!