Kovács második, Kós harmadik idővel vb-döntős 200 háton, Németh nyolcadik 100 gyorson

2023. július 27. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A 23 éves Németh Nándor jutott már be a 100 gyors világbajnoki döntőjébe – a két évvel ezelőtti olimpián a nyolcadik lett –, de eddig egyszer sem a negyedik helyen, mint most a fukuokai világbajnokságon. Szerdán az egyik elődöntőben nem volt nála gyorsabb.

A BVSC úszója a hatos pályát kapta a csütörtöki döntőben, viszonylag jól rajtolt, a negyedik helyen fordult, de a végét nem bírta, egyedüliként a mezőnyben nem került 48 másodperc alá, így nyolcadik lett. A győztes az ausztrál Chalmers lett 47,15-tel. A világcsúcstartó román Popovici a hatodiknak érte el a falat.

„Mindent koppra ugyanúgy csináltam, mint szerdán, ugyanakkor keltem, ugyanakkor ettem, ugyanannyival kezdtem az első ötvenet, de most nem az utolsó öt méter volt nehéz, mint tegnap, hanem már az utolsó tizenöt méteren nagyon nehezen mozgott a karom. Azt kell még megtanulnom, hogy azt az időt, amivel bejutok a döntőbe, másnap is üzembiztosan teljesíteni tudjam. Az olimpiáig ezt a titkot kell majd megfejteni, hogyan lehet” – magyarázta a nyolcadik helye után.

A 200 méteres hátúszás elődöntőjéből Kovács Benedek a második, Kós Hubert a harmadik helyen jutott be a pénteki döntőbe. A svájci Mityukov előzte meg őket. Nagy az esély arra, hogy pénteken megszületik az első magyar érem.

Hogy mennyire a szoros az élmezőny, azt jól érzékelteti, hogy az első hat helyezett 31 századon belül van. Egészen pontosan így:

  • Roman Mityukov – 1:55,85
  • Kovács Benedek – 1:55,89
  • Kós Hubert – 1:55,99
  • Ryan Murphy (USA) – 1:56,02
  • Mewen Tomac (francia) – 1:56,05
  • Bradley Woodward (ausztrál) – 1:56,16

Kós azt nyilatkozta, hogy a második ötvenen kiengedett, a harmadikon azért kapcsolt rá, mert szerette volna megnyerni a futamát. Nagyon örül annak, hogy Kovács is ott van mellette a döntőben. Pénteken 14 óra körül ugranak a medencébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!