Keszthelyi Rita 700. góljával győztek a női pólósok a vb-n

2023. július 26. – 09:39

Keszthelyi Rita 700. góljával győztek a női pólósok a vb-n
Keszthelyi Rita csapatkapitány 3 góllal vette ki a részét a sikerből – Fotó: Kovács Anikó / MVLSZ

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női vízilabda-válogatott miután vereséget szenvedett a negyeddöntőben, már csak az ötödik helyért harcolhat a fukuokai vizes világbajnokságon. Ezért elsőként a görögöket kellett legyőznie.

Az első negyedben 2–1-re vezettek a magyarok, Faragó és Mahieu voltak a magyar gólszerzők. A következő negyedben ezt az előnyt sikerült megőrizni, 4–3-mal mehettek a félidőre a csapatok. Ez a játékrész leginkább arról marad emlékezetes, hogy Keszthelyi Rita belőtte a 700. gólját a válogatottban. A harmadik negyedben büntetőből is ő módosította 5–3-ra az állást, a görögök a hátrányukat gyorsan eltüntették. 7–7 után ismét a magyarok percei következtek, Faragó és Keszthelyi hatékony közreműködésével 9–7 lett.

A görögök mozgósították utolsó energiáikat, 10–9-nél, egy perccel a vége előtt kiállítást kapott Bíró Attila csapata, a kapitány időt is kért, átbeszélhették, hogyan kell ezt értékesíteni. Szilágyi kísérletét azonban blokkolták, Magyari Alda védése viszont azt jelentette, hogy az állás már nem változik, megvan a győzelem.

A tavalyi vb-n ezüstérmes Magyarország az ötödik helyért a tavaly világbajnok Egyesült Államokkal csaphat össze. Az USA-t az olaszok fosztották meg a címvédés lehetőségétől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!