Kapás Bogi könnyek közt: Aludnom kell egyet rá, hogy mi volt ez

2023. július 26. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Kapás Boglárka a négy évvel ezelőtti úszó-vb-n aranyérmes volt a dél-koreai Kvangdzsuban, akkor örömkönnyek közt nyilatkozott. Félelmetes hajrával nyert, majd szinte elnézést kért az ideje (2:06,78) miatt, azt hitte, sokkal jobb lett.

Most, Fukuokában, ő az egyetlen olyan úszó a magyar küldöttségben, aki vb-érmes volt, és olimpiai érmet is szerzett már. A 200 pillangót vállalta be, nem volt előtte bemelegítő száma, mint korábban éveken át, nem esett jól neki az úszás a magyar idő szerinti hajnali előfutamban sem. Abban bízott, hátha kicserélik az elődöntőre, mert előfordult már vele hasonló, hogy délután sokkal jobban teljesít. Ugyan javított az előfutamhoz képest az elődöntőben, 2:09,56-os ideje csak a 13. helyre volt elegendő, így nem volt esélye a döntőbe jutásra.

„Nem tudom a választ arra, mi történt most velem, mert a szezonban jobban úsztam, a legutóbbi római versenyen is jobban ment, egy másodperccel úsztam gyorsabban ennél. Jobban kellett volna úsznom, ez nyilvánvaló, ez az idő nem tükrözi azt a tudást, ami bennem van. A reggeli úszás összezavart. Az edzőm, Virth Balázs mondta is, miután visszanézte, hogy olyan összevissza úsztam, nem úgy, ahogy tudok. Sokkal több energiát visz el az ilyesmi. Hiába próbáltam elhessegetni, nem baj, majd délután jobb lesz, nem ment. Balázs biztatott, logikus is volt, amiket mondott. Azon leszek, hogy orvosoljam ezt, bár nem is tudom, mi a jó szó, aludnom kell egyet rá, hogy mi volt ez” – értékelte a mostani úszását.

Felvetettük neki, hogy rég viselte meg ennyire valami, mint most ez a teljesítménye, látva, hogy olykor elcsukló hangon, könnyes szemekkel beszélt.

„Tavaly úgy indultam el a pesti vb-n, hogy előtte fájt a derekam, keveset készültem. Teher nélkül úsztam. A kedvezőtlen előzmények ellenére is összejött egy 2:07,89-es idő, bent voltam a döntőben. Most, látva a felkészülésemet, úgy jöttem ide a vb-re, hogy a tavalyinál sokkal jobb állapotban vagyok. De hát ez sajnos nem matek. Ez most sajnos így sikerült.”

Kapás negyedik volt a 2021-re halasztott tokiói olimpián 200 pillangón, szeretett volna egy újabb ötkarikás érmet, miután 800 gyorson a harmadik volt Rióban. Akkor azt mondta, megy tovább Párizsig, és azt reméli, hogy ez most csak egy kis döccenő volt az odavezető úton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!