Kós Hubert hetedik az úszó-vb-n, Márton Richárd döntős

2023. július 25. – 14:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az úszó-világbajnokság harmadik versenynapján Kós Hubert 100 háton versenyzett, és hatodik idővel jutott a döntőbe. Az Amerikában tanuló 20 éves versenyző az előfutamban megjavította az országos csúcsot (53,12), az elődöntőben ettől az időtől 5 századdal maradt el.

A képlet világos volt, ha belül tud kerülni az 53 másodperces határon, a jó helyezésekért lesz harcban. A magyar csúcson egy századot faragva, 53,11-gyel a hetedik helyen ért célba. A győztes amerikai Ryan Murphy 52,22-vel nyert, öt századdal előzte meg az olasz világcsúcstartó Thomas Ceccont.

Kós 200 háton az érmekért is harcban lehet, ezért kihagyja a 200 vegyest, amelyiken tavaly Európa-bajnok lett. „Ez a verseny is azt igazolta, hogy ez a helyes döntés, igaza volt az edzőmnek, Bob Bowmannek, hogy a 200 hát lehet a fő számom, így a felkészülés alatt is érlelődött bennem, hogy a vegyes most kimarad” – mondta a verseny után.

Pádár Nikolett a 200 gyors elődöntőjében újra javított az egyéni csúcsán, az 1:56,55-ös idő a tizedik helyre volt elég. A finálétól mindössze nyolc század választotta el, de nem volt boldogtalan, mert elérte az olimpiai A szintet, és jövőre ott lehet Párizsban, ahol már be is jutna a döntőbe.

Milák Kristóf távollétében Márton Richárdért izgulhattunk 200 pillangón, aki szintén javított eddigi legjobb idején, és 1:54,54-gyel a hatodik idővel jutott be a szerdai döntőbe. 23 század választotta el a második legjobb időt teljesítő Leon Marchand-tól. Az amerikai Carson Foster került egyedül 1:54 alá.

„Az elejét eléggé megküldtem, a végén már éreztem, hogy nem olyan erősek a tempóim. Nem akarok feszülten odaállni holnap a döntőhöz, a célomat elértem. Most eszem egy nagyot, és alszom egy nagyot, mert az sem baj, ha tízkor ébredek fel. Egytől hatig bármi lehet a döntőben. Nyilván jó lenne bejutni életemben először 1:54 alá, ha a végét jobban bírom, akkor ez sikerülhet is” – magyarázta a helyszínen a versenyző.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől