Küszöbön egy újabb rekordigazolás, Szalai Attila közel az Union Berlinhez

2023. július 9. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva


A Bajnokok Ligájában érdekelt Union Berlin eddig nem játszott fontos szerepet az átigazolási piacon, most viszont egy rekordigazolást készít elő, írta a Kicker.

A tekintélyes német szaklap úgy tudja, hogy a Fenerbahçénak első körben 12 millió eurót kínáltak a németek Szalai Attiláért, ám ezt elutasították, de miután a második ajánlatban már 14 millió eurós összeg szerepelt, ezt a török klub elfogadta.

14 millió eurót még sohasem adott az Union egyetlen játékosért sem, az eddigi rekordot a nigériai Taiwo Awoniyi tartja, aki 8,55 millió euróba került. Az Union a fővárostól nem messze edzőtáborozik, Szalai pedig egyelőre a török klubbal készül, de az események akár már vasárnap felgyorsulhatnak.

Az Union Berlinnek már van magyar válogatott játékosa: Schäfer András, aki a sérülései miatt a szezon utolsó részében nem lehetett a pályán. Az Union a Ferencvárostól elvitte a tunéziai Aissa Laidounit.

Az Union helyzetét egyedül az nehezíti a Kicker szerint, hogy a francia OGC Nice is megjelent a kérők között. Sőt, korábban az Atlético Madrid figyelmét is felkeltette a magyar balhátvéd, de a spanyolok csak 5 milliót voltak hajlandóak áldozni a játékosért. A Zenit pedig azért nem volt opció a 25 éves Szalainak (noha ők kifizettek volna a 20 milliót), mert a nemzetközi kupában a háború miatt nem játszhatna. Szalai a válogatottban 35-ször szerepelt, eddig egy gólt szerzett, de az egyik legstabilabb pontja Marco Rossi csapatának.

Az Unionnak azért lehet szüksége egy védőre, mert jó esély van arra, hogy a holland középhátvéd, Danilho Deokhi az olasz bajnok Napolinál folytatja. Szalai tud belső védőt is játszani, illetve a védelem szélén is bevethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!