Dárdai Pál legkisebb fia, a 17 éves Bence lőtte a Hertha gólját

2023. július 9. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Bundesliga élvonalától május végén búcsúzó Hertha BSC megkezdte a felkészülést az idei szezonra. A negyedosztályú Dynamo Berlinnel szemben 2–0-ra nyertek, aztán a csapat repülőre ült, és eleget tett a Young Boys meghívásának. A svájci bajnok sportigazgatója (Steve von Bergen) egy korábbi Hertha-játékos, a csapatkapitány, Fabian Lustenberger is nagy kedvenc volt a német fővárosban.

A Young Boys már az ötödik percben előnybe került, 2–0-ra vezetett az első félidő után, a második félidő elején pedig berúgták a harmadik gólt is. A 60. percben lépett pályára Dárdai Bence, a 47 éves magyar edző legkisebb fia. A 71. percben szép cselek után jobbal a bal felső sarokba lőtte a labdát, írta a BZ a tudósításában.

Nem sokkal később pedig jó passzal ajándékozta meg Kangát, akit szabálytalanul akadályoztak a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A sértett értékesítette a tizenegyest, de a svájciak rúgtak még egy gólt, és ezzel alakították ki a 4–2-es végeredményt.

Dárdai Bence a Magyarországon rendezett, német győzelemmel záruló U17-es Európa-bajnokságon általában csere volt, de hasznos játékával fontos játszott szerepet abban, hogy Németországba kerüljön a trófea. A gól nélküli fináléban értékesítette például a büntetőjét is. Két testvére, Dárdai Palkó és Márton is játszott a német korosztályos válogatottban. A legnagyobb fiú azóta a magyarban is bemutatkozott a felnőttek közt.

A Hertha így játszott az első félidőben: Ernst (22. Schwolow) – Kenny, Kempf, Uremovic, Dudziak – Stange, Dárdai Márton – Winkler, Richter, Reese – Niederlechner.

A Hertha így játszott a második félidőben: Schwolow – Kenny (60. Zeefuik), Kempf (60. da Silva Kiala), Uremovic (60. Gechter), Dudziak (46. Strasner) – Stange (60. Kesik), Dárdai M. (60. Klemens) – Winkler (46. Scherhant), Richter (60. Dárdai Bence), Reese (60. G. Christensen) – Niederlechner (60. Kanga).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!