Halálos versenybaleset történt a spái F1-pályán

2023. július 1. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Belehalt sérüléseibe a Formula Regionális Európa-bajnokság (FRECA) versenysorozat 18 éves pilótája, Dilano van’t Hoff, aki a belgiumi Spában szenvedett balesetet – írja a Guardian.

Az MP Motorsport színeiben versenyző hollandnak ez volt a második idénye a FRECA-ban, az elsőben egy alkalommal végzett a dobogón. A balesetről készült videón látszik, ahogy Van't Hoff autója megcsúszik, megpördül, majd a mögötte érkező autó hatalmas sebességgel belerohan.

„Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy elvesztettük az egyik legragyogóbb holland tehetségünket, aki rengeteg energiát hozott a csapatunkba” – áll az MP Motorsport közleményben. „Nemcsak egy pilótát, hanem egy barátot is gyászolunk” – írták.

A csapatok egymás után teszik közzé részvétnyilvánító üzeneteiket a közösségi oldalaikon. A Red Bull azt írta, hogy most egy pillanatra megállnak, hogy elgondolkodjanak ennek a fiatalembernek a tragikus, túl korán bekövetkezett halálán. Részvétét fejezte ki a Mercedes és a McLaren is. Max Verstappen arról beszélt, hogy elképesztő szomorú a baleset, és itt az idő, hogy a motorsport levonja a tanulságokat. Bár Hubert halála után a pálya érintett részét kibővítették, Lance Stroll arról beszélt, hogy a pályaszakasz további változtatásokra szorul.

A baleset egyébként nagyon hasonlít egy négy évvel ezelőtt történt tragédiára, ami szintén a belgiumi pályán történt: 2019-ben Anthoine Hubert szenvedett itt végzetes kimenetelű balesetet. Hubert autójába akkor az F2 belgiumi futamán Juan Manuel Correa csapódott bele. A versenyző életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!