Negyedik lett a női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon

2023. június 25. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kosárlabda-válogatott 82-68-ra kapott ki a francia csapattól az Európa-bajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén Ljubljanában, így negyedikként zárta a tornát – írja az MTI.

A magyarok a Goree Cyesha, Kiss Virág, Studer Ágnes, Lelik Réka, Dubei Debóra ötössel álltak fel, akik közül a török Mersinhez szerződött Kiss Virág dobta az első két kosarat – ő egyébként végig remekelt az MTI tudósítása szerint.

Székely Norbert szövetségi kapitány csapata idei hatodik Eb-mérkőzésén már a nyitónegyedben 18 pontos hátrányba került, amely 23 pontra nőtt. A játék képe mellett az sem volt biztató a válogatott számára, hogy 22-ből még egyetlen olyan Eb-meccsét sem nyerte meg, amelynek a félidejében legalább 15 pontos hátrányban volt.

A 30-49-ről induló második félidőben sikerült tíz pontra csökkenteni a hátrányt, Studer Ágnes fontos kosarakat szerzett. Az utolsó szakaszban a 21 ponttal záró Kiss remeklése kevésnek bizonyult, a nagyot küzdő nemzeti csapatnak nem volt esélye a fordításra.

Az olimpiai selejtezőbe jutott magyarok 1954, 1974 és 1997 után most negyedszer zártak negyedik helyen a kontinenstornán, a mostani helyezés pedig még így is a legjobb eredmény 1997 óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!