Nem engedték be az Egyesült Államokba a magyar női vízilabda-válogatott egyik játékosát

2023. június 23. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Nem vehet részt Los Angelesben a női Világkupa Szuperdöntőn Máté Zsuzsanna világbajnoki ezüst-, Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó – írta meg a waterpolo.hu. Az első negyeddöntőt a magyar válogatott csapat játssza a görögök ellen, ám a tervezettől eltérően egy kicsit más felállásban.

Akadt, akinek fülgyulladás miatt kellett hazautaznia még Anzióból, Máté Zsuzsanna viszont nem tudott bejutni az országba. A Felvidéken született Máténak az amerikai könnyített vízumhoz (ESTA) a születési helynek megfelelő útlevélre volt szüksége a kiutazáshoz, ezért még a túra előtt hazatért, csináltatott egy szlovák útlevelet. Ezt kivitték utána Olaszországba, majd hiába ment be azzal a kérelem, azt indoklás nélkül elutasították. Ez már Kanadában derült ki, így a helyére Pőcze Panna érkezett.

„Én ezt felháborítónak tartom, hogy egy sportoló nem szerepelhet egy világversenyen mondvacsinált okokból. Kíváncsi vagyok, mi történt volna, ha egy amerikai pólós nem kap vízumot a tavalyi budapesti vébére... Viszont muszáj volt valakit behívni, mert a sérültek állapota miatt nem kizárt, hogy a végén csak tizenkét embert tudnék játszatni, ennyi előnyt pedig nem szeretnénk adni egy Szuperdöntőn” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány. A mérkőzéseket a World Aquatics Youtube csatornáján lehet majd követni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!