Itt a kosár, ami az Eb-elődöntőbe repítette a női válogatottat

2023. június 22. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva



A magyar női kosárlabda-válogatott ugyan már 17 ponttal is vezetett a harmadik negyedben a csehek ellen, a végén hihetetlen izgalmak jöttek. A csehek 10 másodperccel a vége előtt fordítottak, 5 másodperccel a vége előtt a játékvezetők hosszan videóztak egy esetet, amikor Studert szerelték, hogy kinek a kezéről ment ki a labda. Elsőre azt ítélték, hogy a magyar irányítóról, a visszajátszás után úgy látták, hogy a szerelni igyekvő cseh játékost is érintett.

5,4 másodperc volt hátra, ahogy a videón is látszik. A legeredményesebb centerre, Goreera figyeltek, Határ Bernadett is szoros őrizetet kapott, majd Dubei megkapta a labdát, és bedobta élete kosarát. A csapatkapitányhoz méltó, tökéletes dobás volt. 62–61-re módosította az állást, a csehek ellentámadásából a tripla rövid lett, Magyarország pedig 1997 után ismét készülhet az Európa-bajnoki elődöntőre. Nem mellékesen az olimpiai selejtezőre is.

Az olimpiai selejtezőben 16 csapat lesz érdekelt, Európából a rendező franciákkal együtt hat nemzet. Négy négyes csoportot alakítanak ki a kiemelés és sorsolás után, a helyszíneket később jelölik ki. A csoportok első három helyezettjei készülhetnek az olimpiára, míg az utolsó nem mehet. A topfavorit Egyesült Államok és a rendező franciák is ott lesznek a selejtezőben.

Dubei édesanyja, Balogh Gabriella is válogatott kosaras volt, később Miskolcon a lánya edzője lett. A 27 éves játékos jelenleg Győrben játszik.

A magyar válogatott Spanyolországgal játszik az elődöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!