Keresztüldeszkáztak Európán, hogy segítsenek társuknak feldolgozni édesapja elvesztését

2023. június 17. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Woolf Women (magyarul: Farkasasszonyok)címmel készült dokumentumfilm öt downhill gördeszkázóról, akik 5700 kilométert tettek meg Európán keresztül azért, hogy eljussanak egy ősi török kolostorba – írja a CNN.

A csapattagok – a német Jenny Schauerte, a belga Jasmijn Hanegraef, a holland Lisa Peters, a kolumbiai Alejandra Gutierrez és az osztrák Anna Pixner – Londonból indultak 2019-ben, majd együtt gurultak végig az ausztriai Innsbruckon, hogy elérjenek Törökországba, a végállomás egy Pontuszi-hegységen álló ősi kolostor volt. A filmben a kalandos, olykor veszélyekkel teli út mellett központi téma a mentális egészség is. Az út célja ugyanis az volt, hogy Schauerte a deszkázás és a társai segítségével fel tudja dolgozni édesapja hirtelen halálát. A filmben Schauerte arról is beszél, hogyan tudott talpra állni egy súlyos sportbaleset után, ami miatt kis híján örökre le kellett mondani a deszkázásról. A hat éve gördeszkázó Pixner a CNN-nek azt mondta, a sport már őt is átsegítette egy-egy nehéz időszakon az életben: „Nagyon szorongó típus voltam, de a deszkázás felszabadított.”

Pixner reméli, hogy csakúgy, mint a gördeszkázás, a downhill gördeszkázás is egyre népszerűbb sportág lesz a nők körében, és azt is el tudja képzelni, hogy egyszer az olimpiai játékok programjába is bekerül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!