Szülési szövődmények okozták Tori Bowie olimpiai és világbajnok atléta halálát

2023. június 13. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Május 2-án, 32 éves korában meghalt az olimpiai és világbajnok amerikai sprinter, Tori Bowie. A nőre az otthonában találtak rá. A boncolás megállapította, hogy a sportolónő nyolc hónapos terhes volt, amikor komplikációk léptek fel nála, ez okozta a halálát – írja a USA Today.

Az Orange megyei orvosszakértői hivatal jelentése szerint Bowie magzata „jól fejlett” volt, amikor a terhesség nyolcadik hónapjában elkezdett vajúdni. Ekkor léphetett fel nála légzési nehézség és eklampszia (hirtelen megnövekedett vérnyomás miatt bekövetkező görcsroham). Az eklampszia nagyon ritka, a preeklampsziában szenvedők kevesebb mint 3 százalékánál jelentkezhet a terhesség 20. hete után. Azonnali orvosi ellátást igényel. Bowie azonban egyedül volt, holttestére csak napokkal később találtak rá a rendőrök, miután bejelentést kaptak, hogy több napja nem látták.

A halált természetesnek nyilvánították.

Tori Bowie a 2017-es IAAF világbajnokságon Londonban, 2017. augusztus 12-én – Fotó: Jewel Samad / AFP
Tori Bowie a 2017-es IAAF világbajnokságon Londonban, 2017. augusztus 12-én – Fotó: Jewel Samad / AFP

Bowie a 2016-os riói olimpián háromszor állt dobogón, a 4x100 méteres női váltó tagjaként arany-, egyéniben 100 méteren ezüst-, 200-on pedig bronzérmet nyert. A 2017-es londoni világbajnokságon 100 méteren győzött, és az amerikai váltó tagjaként is aranyérmes lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!