Abbahagyja a futballt Nikolics Nemanja, a 43-szoros magyar válogatott csatár

2023. június 11. – 12:32

Abbahagyja a futballt Nikolics Nemanja, a 43-szoros magyar válogatott csatár
Nikolics Nemanja a Magyarország–Litvánia barátságos labdarúgó-mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. június 5-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette visszavonulását Nikolics Nemanja 43-szoros magyar válogatott focista. A 35 éves játékos Facebook-oldalán közölte a hír. „Amióta elindult a futballpályafutásom, attól rettegtem, hogy egyszer ki kell mondanom: vége! Azért volt mindig is rémisztő ez a gondolat, mert tudtam, ha befejezem, azt kell elengednem, attól kell elbúcsúznom, amit mindennél jobban szerettem csinálni.”

Az MTI beszámolója szerint a csatár pályafutása Zentán indult, onnan előbb Barcsra, majd a Kaposvölgyéhez, 2008-ban pedig Kaposvárra szerződött. Ezt követően Székesfehérváron játszott, ahol két részletben – 2010 februárja és 2015 nyara, valamint 2020 februárja és 2022 nyara között – összesen nyolc idényt töltött.
Kétszer lett magyar bajnok, háromszor az NB I. gólkirálya, szerepelt Lengyelországban a Legia Varsóban és az észak-amerikai profiligában (MLS) a Chicago Fire-ben is. 2017-ben az év legjobb magyar labdarúgójának választották. Tavaly nyáron a török másodosztályú Pendiksporba szerződött, ahonnan decemberben távozott, és egészen mostanáig a ciprusi AEK Larnaca labdarúgója volt.

A magyar válogatottban 2013-ban egy Hollandia elleni találkozón mutatkozott be, összesen 43 alkalommal játszott a nemzeti csapatban, összesen 8 gólt szerzett. Részt vett a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon is. 2018-ban lemondta a válogatottságot, de Marco Rossi hívására 2020-ban visszatért a csapatba. Utoljára 2021 októberében, az angolok elleni, 1-1-gyel zárult idegenbeli világbajnoki selejtezőn játszott a magyar válogatottban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!