Szegeden lett bajnok a Veszprém férfi kézicsapata

2023. június 9. – 22:18

Szegeden lett bajnok a Veszprém férfi kézicsapata
A fehérorosz szélső, Vailupau volt a veszprémi siker kulcsembere – Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligájában megsemmisítette a Telekom Veszprém a Pick Szegedet, a hazai bajnoki döntőben másodszor is megverte a címvédőt.

Villámrajttal kezdett a Veszprém Szegeden, a tizedik percben már 6–2-re vezetett, a szezon végén búcsúzó Juan Carlos Pastor időt kért. A hazai csapat az emberelőnyeit értékesítve a 20. percben egyenlített. (10–10) A Veszprém játékából elfogyott az ötlet, Ilics Zorán kiállításai miatt a három balkezes felállást nem alkalmazhatták. Mackovsek egy labdaszerzés után végigrohant a pályán, és gondoskodott arról, hogy a Pick először vezessen. A félidő végére Alilovic bravúrjaival és Blonz heteseivel 14–12-re módosult az állás.

Bodó bombája és Garciandia alsó sarkos lövése már azt eredményezte, hogy négy góllal elhúztak a szegediek. És akkor jött a fordulat: a 40. percre ez az előny elfogyott, a vendégcsapat 17-nél utolérte ellenfelét, Pastor megint rögtön reagált, és időt kért.

A bajnoki döntő utolsó harmadában kellett eldönteniük a csapatoknak, melyikük a jobb az idén, és ki nyeri a 2023-as aranyérmet.

A Szeged ebben a szakaszban lényegesen többet hibázott, a Veszprém ászai magukhoz tértek, Lauge is szép lövésekkel jelentkezett, a belarusz szélső, Vailupau nem szokványos helyzetekből is betalált, Cupara kapus is gólt lőtt. A Szeged hiába próbálkozott a 7-6 elleni játékkal, ha gólt is lőttek, a védekezés nem állt össze, és rendre gólokat kaptak. A Veszprém megérdemelten nyert 31–27-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!