Dárdai megállapodott a Herthával, a másodosztályban is ő lesz az edző

2023. június 08. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Szorgalmával, elhivatottságával és klubunk iránti szenvedélyével a megfelelő ember az elkövetkező kihívásokra, amelyeket együtt fogunk leküzdeni”

– így méltatta Dárdai Pált Benjamin Weber sportigazgató a klub honlapján.

A Hertha az utolsó, tizennyolcadik helyen végzett a Bundesliga élvonalában, ezért a másodosztályban folytatja. De legalább az utolsó fordulóban egy Wolfsburg elleni győzelemmel zárták le a rosszul sikerült szezont, amelynek utolsó hat fordulójában vette át az irányítást a magyar szakember, de harmadszorra már nem tudta megmenteni a berlinieket.

Dárdai játékosként is kiesett a Herthával 2010-ben, de akkor egy év után visszajutottak (igaz, ő már csak egy meccset játszott 2011-ben), most sokkal nehezebb dolguk lesz, a Hamburgnak az előző öt szezonban nem sikerült a feljutás.

Dárdait Bódog Tamás és Admir Hamzagić asszisztensek támogatják, akikkel az elmúlt szezon utolsó szakaszában dolgozott együtt. A felkészülés június 26-án kezdődik.

A Hertha egyelőre nem kapott licencet a német szövetségtől, a klub vezetői ezen dolgoznak. Ha nem sikerül meggyőzni a klub anyagi biztonságáról a szövetségtől, akkor visszasorolják őket a negyedosztályba. Dárdai abban bízik, hogy minden veszély elhárul, és a berlini utánpótlásra építve egy év múlva ismét az élvonalban szerepelhetnek.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!