Elvette az olimpiai bajnok Kopasz Bálinttól a vb-indulást a fizika szakos Varga Ádám

2023. május 31. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya azt mondta: már biztos, hogy férfi K-1 1000 méteren a 22 éves Varga Ádám indul majd az augusztusi, duisburgi világbajnokságon, de a szám olimpiai bajnokára, világ- és Európa-bajnoki címvédőjére, Kopasz Bálintra is kulcsszereplőként számít a kvótaszerző versenyen.

A múlt hétvégi poznani világkupán Varga újra győzött, Kopasz pedig ismét harmadik lett K-1 1000 méteren.

„Most már három hete kell fenntartani a csúcsformát a versenyzőinknek, ami nem egyszerű” – értékelt a szövetség honlapján a szövetségi kapitány. – Azt gondolom, hogy jelenleg nálunk van a világ két legjobb egyes kajakosa. A világbajnokságon Varga Ádám fog indulni ezer egyesben, de Bálintra is számítok természetesen, neki azonban még meg kell találni a helyét a csapatban. Egyértelműen egy olyan szerepet kell most Bálintnak betöltenie, amelyben az a prioritás, hogy a válogatott mind a hat férfi kajakos kvótát meg tudja szerezni" – fogalmazott a szakember.

Varga a tokiói olimpián második volt a remek teljesítményt nyújtó Kopasz mögött, még egyetemista, fizika szakon tanul. Kopasz tavaly is vb-t nyert, idén viszont erre nem lesz lehetősége. Az olimpián a vb-vel ellentétben két magyar egység indulhat.

A Bragato, Nagy női kenupáros is már készülhet a világbajnokságra, ahol éremesélyesként tudnak indulni. A kenus Adolf Balázs is készülhet a világbajnokságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!