Fucsovics elnézést kért, miután azt mondta argentin ellenfeléről, hogy „sikongat, mint egy ribanc”

2023. május 24. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Megbánta szavait Fucsovics Márton, aki a lyoni tenisztorna első fordulóján trágár stílusban jellemezte ellenfelét, az argentin Sebastian Baezt.

„Ezek a kibaszott húszévesek. Nem mintha ő lenne az egyetlen. Vamost (spanyolul hajrát – a szerk.) mond minden egyes kihagyott pontomnál. Sikongat, mint egy ribanc”

– mondta Fucsovics az ellenfeléről térfélváltáskor. A megszólalást a bíró sem hagyta szó nélkül: azt mondta, megérti, hogy Fucsovicsot zavarja a kiabálás, de ezt inkább vele beszélje meg, és ne Baeznek mondja, emellett pedig tartózkodjon az ehhez hasonló stílustól a pályán.

A teniszező most Instagram-oldalán közzétett üzenetben angolul kért elnézést:

„Sziasztok! Szeretnék elnézést kérni azért, ahogy ma viselkedtem a mérkőzésemen. A találkozó hevében olyan szavakat használtam, amiket nem kellett volna”

– írta. Hozzátette, hogy mindig próbál tisztességesen játszani, függetlenül attól, hogy nyer vagy veszít. „De lehet, én egy idősebb generációhoz tartozom, akiknek fontos, hogy tiszteljük egymást, és tenisszel győzzük le a másikat” – szúrta finoman oda még egyszer ellenfelének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!