Ijesztő játékkal, négy gólt kapva zuhant ki az U17-es foci-Eb-ről Magyarország

2023. május 23. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

A legkönnyebb csoportban ragadt bent a magyar U17-es fociválogatott a hazai rendezésű Eb-n.

Az U17-es Európa-bajnokság A csoportjában Magyarország sima vereséget szenvedett Írország ellen Felcsúton. A csapatnak a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, de már a negyedik percben hátrányba került, miután nem sikerült felszabadítani egy szöglet után, és a kavarodást kihasználta Kehir.

Hat perccel később egyenlített a magyar csapat, egy beívelés után Grante senkitől sem zavartatva fejelt a saját kapujába. Ez a gól azonban nem hozta meg a magyar csapat önbizalmát, továbbra is figyelmetlenül és fegyelmezetlenül játszottak. Három sárga lapot gyűjtöttek be a játékosok.

A 24. percben jött a második ír gól, Melia egy méterről fejelt a kapuba, három védő és a magyar kapus, Yaakobishvili (a Barcelona kapusa egyébként) közelről nézte végig a bólintását. A 31. percben a magyar védelem azt hitte, hogy Orazi nem éri utol a labdát az alapvonal előtt. Tévedtek: a játékos középre adott, Melia pedig a védőjét megelőzve 4 méterről a kapuba kotorta a labdát.

A játék képe demoralizáló volt, mert a válogatott nem jutott el kapura lövésig az első félidőben.

A fordulás után sem lassítottak az írek, akik közül két kivétellel mindenki ír akadémián nevelkedik, épp az öngólt vétő Grante áll a Crystal Palace alkalmazásában. A 62. percben Melia vitte teljesen szabadon a labdát a bal oldalon, nem támadták meg, középre adott, Kehir pedig a tizenhatosról a léc alá bombázott.

A csapatszintű védekezés nemcsak most, hanem a Wales elleni győztes meccsen is nagyon dadogott, de akkor az ellenfél nem használta ki a hibákat, és sikerült 3–0-ra megverni őket. A lengyelek ellen is helyenként elkeserítő volt a játék képe, szombaton 5–3-ra győzték le Belvon Attila csapatát.

Az írek ellen a támadás is pocsékul működött, a második magyar gól után Yaakobishvilinek kellett bravúrt bemutatnia, így legalább megmentette csapatát az ötödik góltól. A kieséstől viszont nem, az írek folytathatják az MTK stadionjában a negyeddöntőben.

„Borzasztóan csalódottak vagyunk, elúsztak a vb-álmok. Nagyot küzdöttünk, több volt ebben, de hátrányba kerültünk gyorsan az elején. Szeretném, ha felemelnénk a fejünket, és folytassuk ezt az utat. Mindig talpra lehet és kell állni” – nyilatkozott az M4-nek a felcsúti Kern Martin.

A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 6 pont 2. Írország 6, 3. Magyarország 3, 4. Wales 3.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!