Hoki-vb: történelmi góllal is sima vereség a svédek ellen

2023. május 18. – 17:59

Hoki-vb: történelmi góllal is sima vereség a svédek ellen

Másolás

Vágólapra másolva

A tíz NHL-játékossal felálló svéd válogatott esélyeshez méltón 7-1-re legyőzte a magyar csapatot a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjában, a negyedik forduló csütörtöki játéknapján.

Két gyors svéd gól után Kiss Roland szépített, ez volt a történelmi első magyar vb-találat a rivális ellen – jelentette az MTI.

A folytatásban szinte felborult a pálya, a második harmadban 19-0, a harmadikban 17-0 volt a kapura lövési arány, vagyis nem sikerült megszorítani sem a riválist.

A folytatás sem lesz könnyebb: pénteken a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, a hazai közönség előtt szereplő finn csapat ellen lép jégre a magyar válogatott. Egy pihenőnap után a németekkel, végül az osztrákokkal játszik a magyar csapat, azon két meccsen kell kiharcolni a bennmaradást.

A kapitány, Kevin Constantine borzalmasnak nevezte a mai teljesítményt. „Nem volt vezérünk, senki nem tudta átlendíteni a csapatot, amely a második harmadtól teljesen alárendelt szerepet játszott. A szintén gyors és ügyes amerikaiak ellen is 7-1-re kaptunk ki, de teljesen más volt a játék képe. Próbáltuk kombinálni a sorokat, de nehéz volt lemérni, ki mennyire tud más szerepkörben játszani. A svédek szétszedtek minket”

Eredmény, 4. forduló: A csoport (Tampere):
Svédország–Magyarország 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)
gól: Lindberg (2.), de la Rose (6., 39.), Everberg (18.), Petersson (25.), Berggren (38.), Raymond (49.), illetve Kiss (8.)
A csoport állása: 1. Egyesült Államok 12 pont, 2. Svédország 11, 3. Dánia 8, 4. Finnország 7, 5. Franciaország 4, 6. Magyarország 2, 7. Ausztria 1, 8. Németország 0.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!