A közeli folyó áradása miatt lezárják az imolai versenypályát, a Forma–1-es csapatoknak el kellett hagyniuk a helyszínt

2023. május 16. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olaszországot sújtó esőzések miatt a Forma–1-es Emilia Romagna Nagydíjnak otthont adó imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó megáradt, ezért mindenkinek el kellett hagynia a hétvégi futam helyszínét, írja az MTI.

A helyi hatóságok kedden szólították fel az autós világbajnokság már helyszínen tartózkodó dolgozóit, hogy elővigyázatosságból hagyják el az aszfaltcsíkot.

A versenypályán az autók ugyan péntekig nem köröznek, de a csapatok technikusainak már ez előtt fel kellene építeniük az istállók és a szponzorok kiszolgáló épületeit.

A helyszínről készült fényképek és videófelvételek tanúsága alapján víz hömpölyög a pálya több pontján, a boxutcában is áll a csapadék. A La Gazzetta dello Sport napilap beszámolója szerint a környező utak közül több is víz alá került, ezeket lezárták.

Az olasz polgári védelem piros riasztást adott ki az északi területeket sújtó időjárás miatt, míg a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát a lavinaveszély miatt lerövidítették és a mezőny nem mássza meg az idei kiírás legmagasabb hegyét, a 2469 méteres Szent Bernát-hágót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!