Jégkorong-világbajnokság: kiütéses vereség az amerikaiaktól

2023. május 14. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott 7-1-re kikapott a sokkal esélyesebb amerikai csapattól a jégkorong-világbajnokság második fordulójában. A magyar csapat két percig vezetett Sofron István góljával, de utána érvényesült a papírforma, könnyedén győzött az erősebb csapat.

A magyar válogatottban két változtatás volt a dánok elleni 3-1-es szombati vereséghez képest: Bálizs Bence pihenőt kapott, helyére Horváth Dominik állt a kapuba, neki ez volt az első felnőtt vb-mérkőzése. Ezen kívül Terbócs István helyére Kóger Dániel került a csatársorba, míg Szirányi Bence változatlanul a kimaradók között volt – írja az MTI helyszíni tudósítésa. Az amerikaiak a nyitónapon legyőzték a címvédő, olimpiai bajnok, házigazda finneket, ezzel a csoport nagy favoritjai lettek. A gárda átlagéletkora nincs 25 év, fiatal NHL-esekből, illetve az egyetemi ligában (NCAA) szereplő játékosokból áll.

Bátran kezdett a magyar együttes, az 5. percben Sofron István – aki a hét évvel ezelőtti egymás elleni vb-meccsen, valamint a dánok ellen szombaton a becsületgólt ütötte – közelről a léc alá emelt. Bő két perc múlva jött a válasz, a finnek ellen duplázó Alex Tuch volt könyörtelen, miután Hári János csúnyán eladta a korongot. A harmad vége előtt Nick Bonino maradt egyedül a kapu előtt, és senkitől sem zavartatva a hálóba emelt.

A második játékrészre fokozta az iramot a világranglistán negyedik amerikai csapat, Sofron pedig kiült a büntetőpadra. Csakhamar Bonino használta ki, hogy Horváth Dominik nem tudott rátenyerelni a korongra. Ekkor már elmaradtak a magyar akciók, a védekezésre tudott csak összpontosítani a válogatott. A harmadik harmad is amerikai találattal indult, az előrehúzódó hátvéd, Connor Mackey közelről, kapásból volt eredményes. Később Rocco Grimaldi növelte a különbséget, és a hajrában egy kontrából Luke Tuch lőtte ki a jobb felső sarkot, ezzel lett 7-1 a vége.

A magyar csapat számára kedden, közép-európai idő szerint 19:20-kor a franciák elleni, bennmaradás szempontjából fontos összecsapás következik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!