Miközben a Herthánál egyre nagyobb a káosz, Dárdai mágiájában bíznak

2023. május 12. – 09:42

Miközben a Herthánál egyre nagyobb a káosz, Dárdai mágiájában bíznak
Dárdai Pál jókedvűen tekint a fontos meccs elé – Fotó: Fabrizio Bensch/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este fél kilenctől Kölnben játszik a Hertha BSC, amelyik a múlt heti győzelme ellenére sem tudott elmozdulni az utolsó helyről. 25 pontjuk van, a 16., osztályozót érő Stuttgart 28-at gyűjtött. A berliniekre nehéz feladat vár a 32. fordulóban, mert a Köln a múlt héten megállította a Leverkusen menetelését, és a pénteki meccs favoritja.

Dárdai még a múlt héten kiadta a jelszót: négy forduló, négy győzelem. A Bild rögtön kiemelte a meccset beharangozó írásában, hogy eddig az egész szezonban nem jött két győzelem egymás után, és a Hertha az egész bajnokság leggyengébben teljesítő csapata idegenben. 2022. szeptemberében, az Augsburg ellen nyertek legutóbb, azóta maximum csak döntetlenekig jutottak el.

„A magyar edző harmadik hivatalba lépésekor arra figyelmeztetett, hogy nem varázsló, de most mégis valami mágiára lenne szüksége, hogy újabb győzelem következzen” – írta a lap.

Úgy tűnik viszont, hogy a szakember megtalálta azt a két kulcsembert, aki segítségére lehet. A 33 éves Stevan Jovetic volt a Stuttgart elleni siker fontos szereplője. „12 kilométert futott, nem pihent, a védekezés mellett a játék szervezéséből is maximálisan kivette a részét. A rúgótechnikája, a passzai, a veszélyt teremtő képessége topszinten van, támadásban nagy értékünk” – méltatta Dárdai az egykor a Manchester Cityben futballozó montenegróit.

A védelemből a horvát Filip Uremovicot emelte ki, aki szerinte megette a párharcokban az ellenfeleit, és folyamatosan felfelé ível a formája. Kölnben Davie Selkét kell kivennie a játékból, ami nem lesz könnyű. Selkének, korábbi játékosának egyébként gólt kívánt Dárdai péntek estére, de úgy, hogy a meccset a Hertha nyerje, és a végén igyanak egy sört.

„A statisztika azt mutatja, hogy egy csapat egy évben egyszer már csak nyer idegenben, vagyis igazából nincs is szükség rám” – mondta jókedvűen a meccs előtt Dárdai.

A klubnál eközben nincs nyugalom, a héten felmerült a kizárás lehetősége is, mert a Hertha nem tud eleget tenni a szigorú licencfeltételeknek, és a felhalmozott adósság kezelése súlyos gondot jelent. A végrehajtó bizottságból több mint 20 év után távozott csütörtökön Ingmar Pering, nem várta meg a vasárnap délelőtti közgyűlést. Úgy indokolta a lépését a Kicker híre szerint, hogy nem figyeltek a tanácsaira, a javaslatai rendre elakadtak, ő pedig levonta a konzekvenciát. Azt is kijelentette, hogy a klubnál túl sok hibát követtek el az utóbbi időben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!