Kézi-BL: az utolsó pillanatokban egyenlített a Veszprém a negyeddöntőben

2023. május 11. – 20:38

Kézi-BL: az utolsó pillanatokban egyenlített a Veszprém a negyeddöntőben
Yehia El-Deraa hat góllal vette ki a részét a döntetlenből – Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Veszprém a végső győzelemre is esélyes lengyel Kielcét fogadta. A vendégcsapat mintaszerűen kezdett, és 4–0-ra vezetett, az első félidőben a hazai csapat végig loholt az eredmény után. A Kielcétől szezon közben érkező Remilin érződött a túlzott akarás, a szünetre 13–16 állt az eredményjelzőn, mert a magyar csapat sok hibával játszott, és a rivális német kapusa, Andreas Wolff nagyon jól védett.

A fordulás után a védekezés rendeződött, és mivel Talant Dujsebajev pihentette a kulcsembereit az első negyedórában, megadta az esélyt a Veszprém felzárkózására. A magyar csapat a legjobb pillanatait akkor produkálta, amikor 20–20 után három gyors gólt tudott lőni, ekkor könyörtelenül büntette a labdaeladásokat. A Kielce azonban szívósan küzdött, pár perc alatt eltüntette a különbséget, és az utolsó 10 perc 24–24-gyel kezdődött.

Az 55. percben 26–25-re már ismét a lengyelek vezettek. A Veszprém is mozgósította az utolsó tartalékait, az egyiptomi irányító, El-Deraa lőtte a fontos gólokat, őt is választották a meccs legjobbjának. Az utolsó percben a lengyelek értékesítettek egy hetest, Lauge néhány másodperccel a vége előtt egy felső sarkos lövéssel egyenlített.

A jövő heti visszavágón a Veszprémnek nyernie kell, ha biztosítani akarja a helyét a kölni Final Fourban.

A negyeddöntői eredményei:

Telekom Veszprém – Kielce 29–29 (13–16)
Wisla Plock (lengyel) – Magdeburg (német) 22–22 (9–12)
THW Kiel (német) – Paris Saint-Germain (francia) 27–31 (12–13)
GOG (dán) – Barcelona (spanyol) 30 – 37

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!