Óriásit lépett az Inter a BL-döntő felé, mivel gyorsan elintézte a Milant

2023. május 10. – 22:56

Óriásit lépett az Inter a BL-döntő felé, mivel gyorsan elintézte a Milant
A második gól előtti pillanat, a Milan kapusa nem tud menteni, Mhitarjan lövése a kapuban – Fotó: Alessandro Garofalo/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében a Milan az Intert fogadta, és nagyon gyorsan kétgólos hátrányba került. Az Inter megérdemelten nyert, nem csak a meccs elején futballozott jobban, mint riválisa.

A két milánói csapat 2003-ban már találkozott a Bajnokok Ligája elődöntőjében, akkor groteszk módon az idegenben lőtt több gól juttatta a Milant a döntőbe, amit meg is nyert a Juventusszal szemben. Annyit biztosan tudtunk az idei elődöntő előtt, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő, mivel az UEFA ezt a szabályt már nem használja.

Álomszerűen kezdett az Inter, a 11. percben már kétgólos előnybe került, és csak nagyon kevésen múlt, hogy bő negyedóra után már hárommal vezessen. A nyolcadik percben Çalhanoğlu szöglete után Džeko Calabriával szemben kihasználta a fizikai fölényét, és hét méterről bal belsővel a kapuba passzolt. A 37 éves bosnyák csatárnál csak Ryan Giggs és Francesco Totti volt idősebb gólszerző a sorozatban.

Három perccel később Dimarco bal oldali beadása után Mhitarjan érkezett nagy lendülettel középen, maga elé tette a labdát, és 13 méterről pazarul emelt a kapuba. Maignan kapus rajta volt a labdán, de nem tudott hárítani. A 16. percben Çalhanoğlu bombája csattant a bal kapufán, nagyon kevésen múlt, hogy ne legyen meg a harmadik Inter-gól is.

A harmadik gólra negyedóra múlva, a 31. percben úgy látszott, megint nagy esély lesz. Az argentin Lautaro Martínez ugyanis Kjaer mellett húzta el a labdát a tizenhatoson belül, majd elesett. A spanyol játékvezető elsőre azonnal a tizenegyespontra mutatott, de miután kihívták a monitor mellé, felülbírálta saját meglátását, és elmaradt a büntető.

A Milan nem találta el a kaput az első félidőben, Calabria sarkazása jelentette a legkomolyabb veszélyt, egyébként tiszta lövőhelyzetekig sem jutottak el.

A szünet után a Milan érezhetően aktívabbá vált, Tonali lövése súrolta a kapufát, ez volt az egyetlen igazán komoly szépítési lehetőség. Messiasnak voltak kisebb lehetőségei, de vagy mellé ment a kísérlete, vagy a kapus fogta. Eközben Džeko is megszerezhette volna a második gólját, de Maignan lábbal tisztázott a nagy helyzeténél.

A 92. percben Pobega eresztett el egy lövést, de az Inter kapusának, Onanának ez sem okozott gondot. A hat nap múlva, a visszavágón az Internek nagy esélye van arra, hogy 2010 után ismét ott legyen a BL-döntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!