Kiütéssel kupadöntős a Lipcse, Szoboszlai két gólt rúgott

2023. május 2. – 22:46

Kiütéssel kupadöntős a Lipcse, Szoboszlai két gólt rúgott
Szoboszlai Dominik ünnepli a gólját, és készülhet a berlini kupadöntőre – Fotó: Kai Pfaffenbach/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Német Kupa idei elődöntőjében megismétlődött a tavalyi párosítása. A Freiburg egy éve májusban csak büntetőkkel szenvedett vereséget, most hazai pályán nyilván többre vágytak. A Lipcse azonban egy rendkívüli első félidőt produkált, amivel el is döntötte a találkozó sorsát. Nkunku az első helyzetet még kihagyta, de a tizenharmadik percben Dani Olmo megelőzte a védőjét, és Halstenberg beadását nyolc méterről a kapuba bólintotta.

A spanyol játékos a félidő hátralévő részében tökéletesen szolgálta ki társait, mindhárom gólt ő készítette elő. Először Werner labdáját készítette le Henrichsnek, aki középről a kapu jobb oldalába lőtt. Aztán Szoboszlai elé egy védő lábai között varázsolta oda a labdát. A magyar válogatott csapatkapitánya ballal állítgatás nélkül lőtt 14 méterről, ő is a kapu bal oldalába. Ebben a kupasorozatban ez volt a középpályás első gólja, amit úgy ünnepelt meg, ahogy Cristiano Ronaldo szokta. (Ide kattintva nézheti meg.) Pár perccel később volt egy nagy bombája is, de az célt tévesztett.

Még az első félidő vége előtt Olmo Nkunkut szöktette a tizenhatoson belül, és a csatár most 10 méterről nem hibázott. (0-4) A Freiburg védelmét nagyon könnyen játszotta át a Lipcse, és olyan sebességgel, amit ebben a szezonban nem sokszor láthattunk.

A fordulás után a Freiburgban lehetőséget kapott Sallai Roland, aki az 58. percben kiharcolt egy kiállítást. A játékvezető elsőre nem ítélte meg a teljesen egyértelmű lerántást, amikor a fülére szóltak, utána állította ki a horvát Josko Gvardiolt, aki így a döntőről hiányozni fog a védelemből. A szabadrúgást Vincenzo Grifo végezte el, de a kapus kiütötte, Sallai még valahogy belerúgott a kipattanóba, de már nem tudta irányítani.

A 75. percben Sallai húzogatott a jobb oldalon, középre adott, Gregoritsch pedig hét méterről befejelte a becsületgólt. Több nem volt a Freiburgban, mi több, a végeredményt már a 90. perc után Szoboszlai állította be, miután magabiztosan értékesített egy tizenegyest. (1-5) A Freiburg a hétvégén javíthat, mert a bajnokságban is összecsap egymással a két csapat. A negyedik, még Bajnokok Ligáját jelentő helyen az 56 pontos Freiburg áll, a Lipcse az ötödik, két ponttal kevesebbet gyűjtött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!