87 évesen a magyar hokiválogatott tagjaként fog a jégre lépni Egri János

2023. május 2. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

87 évesen fog jégkorongozó csapattársaival a pályára lépni Egri János háromszoros Magyar Bajnok, válogatott hokijátékos, újságíró és televíziós műsorvezető. Magyarország válogatott hokicsapatának tagjaként Egri 87-es számú mezben fogja megvívni a csatát a jégen május 4-én Szlovénia, május 9-én pedig Kanada ellen az MVM Dome hokipályáján – írja a Blikk.hu

Egri János a lapnak azt nyilatkozta, hogy régi álma válik valóra azzal, hogy újra válogatott mezt viselhet. „A hatvanas évek elején néhány mérkőzésen játszhattam a magyar válogatottban, ám a sportkarrier helyett a televíziózás lett az én utam. A hokit azonban soha nem hagytam abba. Most is heti rendszerességgel jégen vagyok, baráti társasággal ütjük a korongot, és akkor sem hagyjuk ki a tréninget, ha ketten vagyunk. Olyankor passzolgatunk” – tette hozzá Egri, aki korábban arról is beszélt, hogy egyik leghőbb vágya bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legidősebb játékosa, aki válogatottként pályára léphet. „Ebből lett az, hogy a sportág irányítóitól életre szóló ajándékot kapok. Beöltözhetek válogatott szerelésbe a szlovénok elleni meccsen. A kanadaiak ellen is ott leszek, de az még nincs eldöntve, mikor és hogyan lépek jégre” – mondta az egykori televíziós legenda, aki karrierje során olyan milliók által kedvelt kvízműsorok házigazdája volt, mint a Játék a betűkkel, az Elmebajnokság vagy az Aki mer, az nyer.

Egri, aki a Telex Észkombájn könyvének előszavát is írta, a Blikknek azt mondta, hogy imád sportolni, a hoki mellett heti kétszer jár teniszezni is, így szerinte a kondíciójával nem lesz probléma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!