Félpályás szólógólt lőtt Kerkez Milos a holland bajnokságban

2023. április 16. – 22:52

Félpályás szólógólt lőtt Kerkez Milos a holland bajnokságban
Kerkez Milos a Fortuna Sittard elleni holland bajnoki mérkőzésen – Fotó: Ed van de Pol / ANP via Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

3-0-ra nyert vasárnap este az AZ Alkmaar a Fortuna Sittard vendégeként a holland bajnokságban. A magabiztos győzelemből Kerkez Milos egy félpályás szólógóllal vette ki a részét.

A magyar válogatott 19 éves balhátvédje a mérkőzés 41. percében, 1-0-s állásnál csapott le egy eladott labdára a saját térfelén. Mivel egyik Fortuna-játékos sem mozdult ki rá, hogy szerelje, Kerkez vezetni kezdte a labdát az ellenfél kapuja felé.

A Fortuna térfelének közepén az ellenfél egyik játékosa szerelni próbálta, egy másik pedig öles léptekkel próbálta őt utolérni, azonban Kerkeznek sikerült megőriznie a labdát. A tizenhatoshoz közelítve az ellenfél középsővédője kihátrált előle, ezzel megnyílt az út a kapu felé.

A tizenhatoson belül négy Fortuna-játékos is körbevette a magyar focistát. Ő azonban higgadtan a bal alsó sarokba tekert. A vetődő kapus nem tudta elérni a labdát.

A győzelmet Vangelisz Pavlidisz biztosította be az Alkmaar számára a 84. percben. A mérkőzést követően Kerkez csapata a holland bajnokság negyedik helyén áll, öt ponttal lemaradva a második és harmadik helyen álló Ajaxtól és PSV-től.

Kerkeznek ez volt a negyedik gólja védőként a szezonban. A bajnokságban és a Konferencia-ligában is két gólt rúgott eddig. A vajdasági születésű játékos eddig hat alkalommal szerepelt a magyar válogatottban.

A Transfermarkt 10 millió euróra teszi az értékét. Ezzel ő a harmadik legértékesebb magyar játékos jelenleg, Willi Orbánnal és Sallai Rolanddal holtversenyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!