Willi Orbán üres kapura rúgott gólt a Dortmundnak a kupában

2023. április 6. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Német Kupa negyeddöntőjében a két magyarral felálló RB Leipzig a Borussia Dortmunddal találkozott. A hazaiak a 22. percben Timo Werner góljával szerezték meg a vezetést. A gólpasszt adó Mohamad Simakan Szoboszlai Dominik indításából tudott megiramodni a kapu felé: a magyar válogatott középpályása ügyesen tartotta meg a labdát két dortmundi szorításában, és még arra is maradt ereje, hogy szöktesse Simakant.

Egészen az utolsó percekig 1-0 volt az állás, ezért a Dortmund mindent egy lapra feltéve támadott, a 97. percben a kapus is előre ment a szögletnél. Ez megbosszulta magát, mert a beadást hatástalanították a védők, és a kifejelt labdával négy lipcsei vágtathatott az üresen álló kapu felé. A Lipcse és a magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán is felért a támadással, és a végén csak annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba passzoljon. Orbánt az sem zavarta meg, hogy egyik csapattársa majdnem belépett elé lövés közben.

A magyar védő góljával lett 2-0, a Dortmund kiesett a kupából, a Lipcse pedig bejutott az elődöntőbe, ahol a Stuttgart, a Frankfurt vagy Sallai Roland csapata, a Bayern Münchent kiverő Freiburg lehet az ellenfele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!