Remekül indult Lőw Zsolt segédedzősége, 4-2-re verte a Bayern a Dortmundot

2023. április 1. – 21:27

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő Bayern München simán, 4-2-re nyert a nagy rivális Borussia Dortmund ellen a német labdarúgó Bundesliga 26. fordulójának szombati csúcsrangadóján, ezzel a tabella élére állt. A müncheni csapat kispadján most mutatkozott be Thomas Tuchel, akinek munkáját Lőw Zsolt segíti.

A találkozót gyorsan eldöntötte a Bayern, igaz, ehhez nagyban hozzájárult Gregory Kobel, a Dortmund kapusa, aki a 13. percben egy hosszú indításra jött ki, de óriási lyukat rúgott, így a labda a hálóba csorgott. Ezt követően a 33 esztendős Thomas Müller szerzett két gólt, így mindössze 23 percnyi játék után 3-0-t mutatott az Allianz Arena eredményjelzője.

A Dortmund ilyen hátrányból még soha nem tudott fordítani a Bundesliga történetében – döntetlenre már tudott menteni, legutóbb 2008-ban egy Schalke elleni rangadón. A Bayern a fordulást követően sem állt le – az 50. percben Kingsley Coman növelte az előnyt –, könnyedén alakított ki helyzeteket, de újabb gólt már nem szerzett, míg a Dortmund a 72. percben Emre Can büntetőjével, majd a hajrában Donyell Malen révén szépített.

A Bayern sorozatban a kilencedik hazai bajnokiján győzte le a Dortmundot.

Lőw Zsolt Thomas Tuchel vezetőedző segédjeként érkezett a bajor csapathoz, miután a korábbi trénert, Julian Nagelsmannt váratlanul menesztették.

„Váratlan volt a megkeresés, Thomas egy sms-t küldött első körben, hogy este mindenképpen beszéljünk, majd két nap alatt eldőlt minden. Sokat gondolkodni igazából nem kellett, a Bayern az egyik legmeghatározóbb klub a világon. A nehéz az volt, hogy a stábot összeszedjük, mert a világ különböző pontjain voltunk épp” – mondta Lőw Zsolt.

„Tuchel folyamatosan követte a fejlődésemet, és Párizsba hívott maga mellé. Kilenc trófeát nyertünk, két BL-döntőt játszottunk együtt, szerintem emberileg és szakmailag is jól kiegészítjük egymást. Vannak a csapatban játékosok, akiket ismerek, olyanok is, akikkel már együtt dolgoztam korábban” – mondta a Network4 csapatának Lőw.

Bundesliga, 26. forduló:

Bayern München–Borussia Dortmund 4-2 (3-0)
SC Freiburg–Hertha BSC 1-1 (0-0)
RB Leipzig–FSV Mainz 05 0-3 (0-1)
Schalke 04–Bayer Leverkusen 0-3 (0-0)
Union Berlin–VfB Stuttgart 3-0 (0-0)
VfL Wolfsburg–FC Augsburg 2-2 (0-2)

pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt–VfL Bochum 1-1 (1-1)

vasárnap játsszák:
FC Köln–Borussia Mönchengladbach 15.30
Werder Bremen–TSG 1899 Hoffenheim 17.30

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!