Szoboszlaiék nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak otthon

2023. április 1. – 17:50

Szoboszlaiék nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak otthon
Fotó:: Jan Woitas / dpa / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig meglepetésre simán, 3-0-ra kikapott otthon a Mainztól a német labdarúgó Bundesliga 26. fordulójának szombati játéknapján. A lipcsei együttesnek ez a második hazai veresége volt a német élvonal mostani kiírásában, a Mainz ugyanakkor már hét forduló óta veretlen.

A Bajnokok Ligája-indulásra hajtó Leipzig egyik közvetlen riválisa, a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg szintén pontokat veszített, mivel hazai pályán 1-1-et játszott a Hertha BSC-vel.

A sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin ugyancsak saját stadionjában szerepelt és magabiztos, 3-0-s sikert aratott a Stuttgart felett.

Továbbra is remek formában van az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Ferencvárost búcsúztató Leverkusen, amely a Schalke 04 vendégeként diadalmaskodott 3-0-ra, és ezzel sorozatban a negyedik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot, amivel egyre közelebb kerül a nemzetközi szerepléshez.

A gelsenkircheni mérkőzést egy tragédia árnyékolta be: a hajrá perceiben a lelátón egy néző rosszul lett, s hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség, meghalt.

Bundesliga, 26. forduló:

Bayern München–Borussia Dortmund 4-2 (3-0)
SC Freiburg–Hertha BSC 1-1 (0-0)
RB Leipzig–FSV Mainz 05 0-3 (0-1)
Schalke 04–Bayer Leverkusen 0-3 (0-0)
Union Berlin–VfB Stuttgart 3-0 (0-0)
VfL Wolfsburg–FC Augsburg 2-2 (0-2)

pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt–VfL Bochum 1-1 (1-1)

vasárnap játsszák:
FC Köln–Borussia Mönchengladbach 15.30
Werder Bremen–TSG 1899 Hoffenheim 17.30

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!