Kézi-BL: újra simán verte a Veszprém a Szegedet, bent van a nyolc között

2023. március 30. – 20:44

Kézi-BL: újra simán verte a Veszprém a Szegedet, bent van a nyolc között
Gasper Marguc hét góljával járult hozzá a győzelemhez – Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 38–33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján – jelentette az MTI.

A párharc első meccsén, múlt héten szerdán megalázó különbséggel, 36–23-ra győztek a veszprémiek, akik a negyeddöntőben a tavaly BL-ezüstérmes Kielcével találkoznak. Az első mérkőzést Veszprémben május 10-én vagy 11-én rendezik, a lengyelországi visszavágóra 17-én vagy 18-án kerül sor.

A bajnoki címvédő Szeged már a meccs elején létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, de ezzel a taktikai húzással is csak nyolc percig tudott vezetni (6-5). Ez után az idény végén távozó csapatkapitány, Rasmus Lauge Schmidt vezérletével pontosabbá, hatékonyabbá vált a veszprémiek játéka, és a meccs negyedénél már 12–8-ra vezettek. Nedim Remili bokasérülés miatt kivált a játékból, nélküle csökkent a hazaiak előnye, ami egy gól volt a szünetben (17–16).

A szegediek az első félidő második felében egyre többet hibáztak, és bár a második félidő elején fordítottak (18–20), utána újra jöttek az eladott labdák. Ezt kihasználva a Veszprém sorozatban négyszer talált be, és a 47. percre eldöntötte a mérkőzést (29-23). Volt már nyolc találat is a különbség, amit a végére ötre csökkent.

A csütörtöki meccsen Rasmus Lauge Schmidt kilenc, Gasper Marguc hét góllal járult hozzá a sikerhez, a bajnoki címvédő vendégeknél Imanol Garciandía tízszer talált be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!