Negyven évig nem mehet hazai meccsre az ellenfél kapusára támadó PSV-szurkoló

2023. március 20. – 20:32

Negyven évig nem mehet hazai meccsre az ellenfél kapusára támadó PSV-szurkoló
Az ominózus, negyven évnyi kitiltást érő jelenet – Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Negyven évre kitiltották a Philips Stadionból azt a holland szurkolót, aki a PSV Eindhoven–Sevilla labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen megtámadta a vendégek kapusát, Marko Dmitrovićot, írja az MTI.

A február 23-án játszott meccsen a sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, rárontott a 31 éves szerb futballistára, ököllel az arcába csapott, ő azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek. Dmitrović, aki 2013 és 2015 között az Újpestben szerepelt, nem sérült meg.

A húszéves támadó korábban már két rendbontásban is részt vett, ezért a holland szövetség és a helyi hatóságok is kitiltották a stadionból. Ennek ellenére ott volt a találkozón, egy barátja vásárolta neki a jegyet, és ittasan követte el tettét.

A férfit március 8-án három hónap börtönbüntetésre ítélték, az Európai Labdarúgó Szövetség pedig fegyelmi eljárást indított az ügyben. Utóbbi kapcsán a PSV most közölte: eljárást indítanak a férfival szemben, hogy az általa okozott károk megtérüljenek.

A meccset az eindhoveniek nyerték 2-0-ra, de 3-2-es összesítéssel a spanyolok jutottak a nyolcaddöntőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!