Sergio Pérez rajtolhat az élről a Szaúdi Nagydíjon, Fernando Alonso indul mellőle

2023. március 18. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

A mexikói Sergio Pérez rajtolhat az élről a 2023-as Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamán, Chales Leclerc és a Ferrari futott ugyan be második idővel, de tízhelyes büntetése miatt ő csak a 12. rajthelyről indulhat majd. A 2005-ben és 2006-ban világbajnok spanyol Fernando Alonso, aki idejével a harmadik rajthelyet szerezte meg az Aston Martinnal, így végül mégis az első sorból, Pérez mellől indulhat, mögéjük pedig George Russell, a Mercedes brit pilótája ért fel.

Az időmérő végső sorrendje így alakult:

Meglepetésre a Q2-ben kiesett ugyanis – műszaki hiba nyomán – hirtelen lelassult kocsijával a címvédő és kétszeres vb-győztes Max Verstappen. A holland pilóta épp a gyors körét kezdte volna meg a kvalifikáció második szakaszában, amikor problémát jelentett a rádión. Pedig a Red Bull pilótája a Szaúdi Nagydíj szabadedzésein még tarolt: a pénteki első kettő után a szombati harmadik tréningen is a leggyorsabb volt.

Egyébként Verstappen már a pénteki szabadedzéseken is panaszkodott a váltásokra, így a Red Bull az ő – és csapattársa – autójában is váltót cserélt a szombati nap előtt. A holland pilóta legjobb esetben is a 15. helyről rajtolhat majd vasárnap, ám jó esély van rá, hogy hozzá kell nyúlni az autójához, ebben az esetben pedig a mezőny végéről lesz kénytelen megkezdeni a versenyt.

Folytatás:

Az 50 körös Szaúdi Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

A világbajnokság állása, pilóták:
1. Max Verstappen: 25 pont
2. Sergio Pérez: 18 pont
3. Fernando Alonso: 15 pont

A világbajnokság állása, csapatok:
1. Red Bull: 43 pont
2. Aston Martin: 23 pont
3. Mercedes: 16 pont

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!