A Real a Chelsea-val játszik a BL-ben, a Manchester City a Bayernt kapta

2023. március 17. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntek délben kisorsolta a Bajnokok Ligája negyeddöntőit, és már az is látható, az elődöntőkben milyen párharcok lesznek. A BL nyolc legjobb csapata közé három olasz jutott, ami azért figyelemre méltó, mert sem tavaly, sem a tavalyelőtti sorozatban a nyolc között már nem volt egyetlen olasz sem.

Azonos nemzetbeli klubok most már összekerülhetnek, így az volt a nagy kérdés, hogy a három olasz elkerüli-e egymást, külön ágra kerül-e a két angol, és persze, hogy kit kap a címvédő Real Madrid, amelyik tavaly a brutális sorsolás ellenére is megnyerte tizennegyedszer a legrangosabb trófeát. A Realt most is a legkeményebb útra terelték.

Mivel a döntőt Isztambulban rendezik június tizedikén, ezért Hamit Altintop nagykövet rendezte párba a csapatokat. A holland Patrick Kluivert segített neki, aki a Napoli elismerésre méltó idei teljesítményét emelte ki. A Napoli egyébként történetében először negyeddöntős.

Negyeddöntők:

Real Madrid – Chelsea
Benfica – Internazionale
Manchester City – Bayern München
AC Milan – SSC Napoli

Elődöntők:
Milan/Napoli – Benfica/Inter
Real/Chelsea – City/Bayern

Amint látható, jó eséllyel lesz egy olasz a döntőben, hacsak a Benfica be nem jön eléjük. Pep Guardiola a City-vel nem tudta eddig megnyerni a sorozatot, noha mindig esélyes volt, most sem kerültek könnyű riválisok az útjába. Az alsó ág tűnik első látásra nehezebbnek, még ha a Napoli kiváló formában is játszik mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában.

Az Európa Liga párosításait Gera Zoltán készítette el, mivel a döntő Budapesten lesz május végén. Íme:

Manchester United – Sevilla
Juventus – Sporting Lisszabon
Leverkusen – St. Gilloise
Feyenoord – Roma
Elődöntők:
Juventus/Sporting – Manchester United/Sevilla
Feyenoord/Roma – Leverkusen/St. Gilloise

Mint látható, arra nincs esély, hogy a Manchester United a Juventusszal kerüljön szembe a Puskás Arénában, mert már az elődöntőben összefutnak.

A harmadik számú kupasorozat, a Konferencia-liga döntőjét Prágában rendezik, ezért a BL-győztes cseh Vladimir Smicer sorsolt. Kerkez Milos csapata, az Alkmaar miután elbúcsúztatta az olasz Laziót, most a legsikeresebb belga klubot, az Anderlechtet kapta.

  • Lech Poznan – Fiorentina
  • Gent – West Ham
  • Alkmaar – Anderlecht
  • Basel – Nice
  • Elődöntők: Lech/Fiorentina – Basel/Nice, Gent/West Ham – Alkmaar/Anderlecht

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!