Bajnokok Ligája: negyeddöntőben a címvédő Real Madrid és a Napoli

2023. március 15. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid és a Napoli is továbbjutott szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, ezzel teljessé vált a negyeddöntő mezőnye.

Az 5-2-es hazai előnyről induló madridi mérkőzés első félidejében mindkét csapat próbálkozott a gólszerzéssel, a hazaiak Camavinga lövésénél felsőlécig is eljutottak, de találat nem született. A fordulás után a házigazda játszott veszélyesebben, a Liverpool főként a remekül védő Alisson hárításainak köszönhetően nem került ismét hátrányba. A gólcsendet Karim Benzema törte meg, aki Vinícus passzát lőtte nyolc méterről az üresen maradt kapuba, a címvédő így kettős győzelemmel jutott tovább tavalyi döntőbeli ellenfelével szemben.

Nápolyban, ahol az olasz listavezető 2-0-s fórból várhatta az Eintracht Frankfurt elleni visszavágót, ezzel szemben csendesebben csordogált a meccs, az első játékrészben kevés helyzet volt, de a hazaiak a bombaformában játszó Victor Osimhen találatával a ráadásban megszerezték a vezetést. A második félidőben a Napoli a nigériai támadója újabb, szezonbeli 23. góljával gyorsan megduplázta az előnyét, ezzel végleg eldöntve a továbbjutást. A folytatásban Luciano Spelletti együttese Piotr Zielinski büntetőjéből még simábbá tette a párharcot.

A sorozat folytatásának sorsolását pénteken délben rendezik az európai szövetség nyoni székházában, a finálé június 10-én lesz az isztambuli Atatürk Stadionban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Real Madrid (spanyol)-Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
gól: Benzema (77.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel (6-2).

SSC Napoli (olasz)-Eintracht Frankfurt (német) 3-0 (1-0)
gól: Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64., 11-esből)
Továbbjutott: a Napoli, kettős győzelemmel (5-0).

A negyeddöntő mezőnye:

  • AC Milan (olasz)
  • Bayern München (német)
  • Benfica (portugál)
  • Chelsea (angol)
  • Internazionale (olasz)
  • Manchester City (angol)
  • Real Madrid (spanyol)
  • SSC Napoli (olasz)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!