35 perc alatt 5 gólt rúgott Haaland, a City kiütötte a Lipcsét a BL-ből

2023. március 14. – 22:57

35 perc alatt 5 gólt rúgott Haaland, a City kiütötte a Lipcsét a BL-ből
Erling Haaland nem véletlenül mutat ötöt – Fotó: Carl Recine/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján két újabb csapat csatlakozott a negyeddöntő mezőnyéhez. A Manchester City esélyeshez méltón lépett át a Lipcsén, az Inter Portóban harcolta ki a továbbjutást.

A német RB Leipzig edzője, Marco Rose arról beszélt a találkozó előtt, hogy csapatától a szezon legjobb teljesítménye kell, hogy az 1–1-es első meccs után tovább tudjon jutni. A Manchester City egy félidő alatt elintézte a továbbjutást, és nem hagyta, hogy a vendégcsapat jól játszhasson.

Már az első gólig is aktívabban és veszélyesebben játszott a hazai csapat, de az első gólhoz videózás kellett. A videószobában vették észre, hogy egy szöglet után Henrichs kezére pattant a labda. Vincic játékvezető a visszajátszás alapján úgy döntött, hogy a 22. percben büntetőt ítél. Haaland állt a labda mögé, Blaswich kapus érezte az irányt, de hárítani nem tudott. Ez volt Haaland a harmincadik BL-gólja, ilyen gyorsan még senki sem jutott el idáig.

Két perc sem telt el, amikor a norvég csatár második gólja is megszületett: Kevin de Bruyne távoli lövése már gólt érdemelt volna, de a felső lécről kifelé pattant a labda. Haaland felugrott, le sem akart esni a levegőből, tökéletesen számította ki a labda ívét, és a kapuba bólintott. Még a félidő vége előtt megszerezte a mesterhármasát is a csatár. Ruben Dias fejese után Blaswich nagy bravúrral védett, a gólvonalon végiggurult a labda, Haidara felszabadítási kísérletébe beletette a lábát Haaland a kapufánál, onnan pedig a kapuba pattant.

Négy perc sem telt el a második félidőből, amikor Gündogan egy formás támadás végén, a tizenhatoson belülről gurított a kapuba. Aztán megint jött Haaland, aki két kavarodásnál is mindenkinél korábban eszmélt, és a kapuba passzolta a labdát. Az 57. percben lőtte be az ötödik találatát. A videón láthatóak a góljai, és a labdaérintései.

A 63. percben Haalandot lecserélték, így Lionel Messi (Barcelona) és Luiz Adriano (Sahtar) ötgólos BL-rekordja nem forgott veszélyben a folytatásban. Az eredmény sokáig nem változott a hátralévő időben, mindkét csapat alig várta, hogy vége legyen a találkozónak. A 92. percben de Bruyne villanása állította be a 7–0-s végeredményt. A 72. percet játszó Szoboszlainak (Dani Olmo ment a helyére) az első félidőben volt egy jó indítása, kétszer lőtt kapura.

Az Inter gól nélküli döntetlennel jutott tovább Portóban – a hazai csapat a 95. percben kétszer is a kapufát találta el. Az olaszok Milánóban 1–0-ra nyertek, ez elég volt.

  • A már továbbjutott csapatok: AC Milan, Bayern München, Benfica, Chelsea, Inter, Manhester City.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!