Nem tudtak gólt rúgni Messiék Münchenben sem, kiesett a BL-ből a PSG

2023. március 8. – 22:57

Nem tudtak gólt rúgni Messiék Münchenben sem, kiesett a BL-ből a PSG
Choupo-Moting a gólját ünnepli, PSG-től szerződtetett csatár volt a Bayern nyerő embere – Fotó: Kai Pfaffenbach/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Bayern München hazai pályán is megverte a PSG-t, így összességében simán elbúcsúztatta. A Bayern negyedik, Münchenben lejátszott BL-meccsén sem kapott gólt. A Milan is ott van a legjobb nyolc között, 11 évet vártak erre a drukkereik.

A Bajnokok Ligája egyik slágermeccse a Bayern München és a PSG összecsapása volt, ez a két csapat játszotta a 2020-as sorozat döntőjét. A németek előnyt szereztek idegenben, így nyugodtabban játszhattak.

Az első félidőben a győzelmi kényszerben lévő Paris St. Germain akarata érvényesült, két nagy helyzetet alakítottak ki, de mindkettőnél a helyén volt De Ligt. Mendes elfutása után Messihez került a labda a 18. percben, Sommer kapus mellett másodszorra elrúgta volna a labdát, de a holland középhátvéd a legjobb ütemben blokkolt. A 38. percben Sommer nem vette észre, hogy hátulról is megtámadják, elveszítette a labdát kapujának előterében, Vitinha megszerezte, de erőtlenül terelte a kapura a labdát, De Ligt pedig kivágta a gólvonalról. A bajoroktól Musiala volt a legveszélyesebb, ám Donnarumma a helyén volt, amikor szükség volt rá.

A második félidőre nyoma sem maradt a vendégcsapat fölényének, nem tudták kontrollálni a játékot, a Bayern egyértelműen átvette az irányítást. Choupo-Moting fejese után az 52. percben a hálóban kötött ki a labda, de mivel a lesen álló Müller mozdult a labdára, így ha nem is ért hozzá, a videózás után elvették a találatot.

A 61. percben már szabályos gólt szerzett a Németországban született, de a kameruni válogatottban szereplő csatár, akit épp a párizsiaktól igazoltak át. Verratti veszített labdát a saját tizenhatosán belül, Müller és Goretzka közös erővel szerelte. Utóbbi is lőhetett volna már, de a tuti helyzetet választotta, és Choupo-Moting hat méterről nem hibázott.

A PSG összesítésben így már kétgólos hátrányba került, de nem tudta irányítani a játékot, és szorossá tenni a meccset. Sergio Ramosnak volt ugyan két kifejezetten veszélyes fejese – előbb Sommer védett, majd mellément a labda –, de a franciák úgy köszöntek el a sorozattól, hogy a kieséses szakaszban nem tudtak gólt szerezni. A kegyelemdöfést a csereként beálló Gnabry adta meg a PSG-nek, aki pontosan fejezett be egy kontrát, és ezzel beállított a 2-0-s végeredményt.

A francia bajnok a csoportkör utolsó fordulójában azért végzett a csoport második helyén, mert a Benfica 6-1-re nyert Haifában, és jobb gólkülönbséggel megelőzte Messiéket. A Benfica ott is van a legjobb nyolc között, míg a PSG-nek ezúttal is álom maradt.

A Milan gól nélküli döntetlennel ment tovább a Tottenham ellen, így a hazai pályán megszerzett egygólos előny elég volt. A 93. perc hozta a legfontosabb eseményeket, akkor Harry Kane erős fejese után Maignan nagy bravúrral védett a szakadó esőben, az olaszok a kontrából kapufát rúgtak. A Milan 11 év után játszhat ismét BL-negyeddöntőt.

  • Eredmények: Bayern München–PSG 2–0, Tottenham–Milan 0-0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!