Tokody Tibor szerint egy 180 eurós bírság miatt tették körözési listára

2023. március 4. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem bujkáltam, nem sikkasztottam, nem vagyok bűnöző”

címmel a Sportal.hu interjút készített Tokody Tiborral.

Pár napja érkezett a hír, hogy a Győri Rendőrkapitányság sikkasztás miatt keresi a korábbi kétszeres válogatott futballistát, Tokody Tibort. Azóta a 24.hu megírta, hogy Tokody saját maga sétált be a rendőrségre, és feladta magát. A 42 éves Tokody ellen még 2021. július 7-én adtak ki körözést. A Police.hu-n pár napja jelent meg az arca, a volt futballista neve azonban tegnap lekerült a körözési listáról.

Tokody arra a kérdésre, hogy bujkált-e, azt mondta az újságnak, hogy nem követtett el semmit, amiért szégyenkeznie kellene. Élt, ahogy a többi ember, dolgozott, és kereste a helyét a világban. Arról, hogy körözik, fogalma sem volt, állítása szerint nem kapott idézést, felszólítást vagy bármilyen hivatalos levelet erről az ügyről. Azért ment be pénteken a rendőrségre, hogy megkérdezze, mi ez az egész, mi ez a rémálom körülötte.

Az interjúban annyit mondott a sikkasztásról, hogy nincs ilyen ügye, szerinte ez egy 180 eurós vita utóélete, és az ő meghurcoltatásáról szól. Korábbi munkahelyén sofőrként dolgozott, rendszeresen járt külföldre is, és az egyik ilyen alkalommal kerékbilincset tettek a kocsijára a schwechati reptéren.

„Két másik társammal együtt oda parkoltunk a három kocsival a schwechati repülőtéren, ahová mindig is szoktunk. A kijelölt helyre. Csakhogy másnap mindhárom járműre kerékbilincset tettek. Be kellett fizetnünk fejenként 180 eurót, s ezt mi a cég pénzéből tettük. Csakhogy amikor hazajöttünk az összeget a vezetőnk kérte vissza tőlünk. Mondtuk neki, ez nem a mi sarunk, nehogy már mi fizessünk rá! Ennyiben maradtunk.”

A riporter kérdésére, hogy van-e félmilliós tartozása, innen-onnan elsikkasztott összege, amivel nem tud elszámolni, a válasza az, hogy nincs, és nem is volt. Tokody arra tud gondolni, hogy a vezetője a rendőrséghez fordult a 180 eurós összeg miatt, de megkeresést, és bírósági végzést sem kapott.

Az interjú második felében a magánéletéről beszélt Tokody: elvált, és szinte mindent a feleségére és kamasz fiára hagyott.

„Volt megtakarított pénzem, hiszen futballozhattam külföldön is, de soha nem voltam gazdag. Most például egy győri panzióban élek, de majd keresek egy nekem való albérletet. Tudom, hogy nem itt kellene tartanom 42 évesen. Magányosan, s olykor piásan.”

Az alkoholhoz fűződő viszonyáról annyit mondott, hogy iszik, de nem sokat.

„Nincs ebben semmi különös, már 2002-ben is ittam, a legtöbb csapattársammal együtt Újpesten. Hozzátartozott az életünkhöz, s hozzátartozik ma is.”

Tokody életéről a Nemzeti Sport azt írja, hogy a játékos-pályafutását 2016-ban a Somos SE-nél fejezte be, rövid ideig edzősködött a Mosonmagyaróvárnál, de aztán eltávolodott a labdarúgástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!