1-1-re végzett a Lipcse a Manchester City ellen a BL-ben

2023. február 22. – 22:59

1-1-re végzett a Lipcse a Manchester City ellen a BL-ben
Szoboszlai nagy lövését kiütötte Ederson a jobb felsőből, a következő szöglet hozta a gólt – Fotó: Ronny Hartmann/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi gólgazdag nyolcaddöntők után szerdán csendesebb nap volt a Bajnokok Ligájában. A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló Lipcse a Manchester Cityt fogadta, és az első félidőben csak nyomozták a labdát a németek. Pep Guardiola csapata a szokásos játékát mutatta, magabiztosan passzolgattak az ellenfelük térfelén, és arra vártak, mikor hagy ki a védők figyelme.

A 27. percben jött el ez a pillanat, a City letámadása jól működött, Grealish labdaszerzése és Gündogan szép passza után Mahrez szerezte meg a vezetést, aki 14 méterről lőhetett, és Blaswich mozdulni is alig tudott a labdára. A hazai csapat a félidő legvégén találta csak el a kaput, akkor Wernernek volt egy közepesen veszélyes kísérlete.

A második félidőben Henrichset cserélte be Marco Rose, aki veszélyt hozott a játékba. Az 55. percben nagy lehetőséget herdált el, miután kiváló passzt kapott középről, Szoboszlai Dominiktól, de 10 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. A 63. percben Andre Silva játszotta magát tisztára, az ötösön belül járt már, de nem tudta elpörgetni a labdát a jól kimozduló Ederson kapus felett.

A Leipzig egyértelműen fölénybe került, a 69. percben Szoboszlai 30 méterről szúrta rá a labdát, Ederson kiütötte a jobb felsőből. A szöglet után viszont hibázott a kapus, rosszul számította ki a labda ívét. Halstenberg bal lábas beívelésére Gvardiol viszont nagyszerűen érkezett, hihetetlenül magasra ugrott, és négy méterről a kapuba bólintott. (A magyar játékos lövését és a gólt itt nézheti meg.)

A másik meccsen az Inter és a Porto találkozóján a 86. percig kellett várni az egyetlen gólra, Lukaku találata döntött. A belga csatár fejese még kijött a kapufáról, de a kipattanót ő lőtte a kapuba. A portugálok ekkor már 10 emberrel játszottak. A visszavágókat március 14-én, kedden rendezik.

  • RB Leipzig–Manchester City 1-1, Inter–Porto 1-0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!