0-2-ről fordítva, 5-2-re nyerte a Real Madrid a liverpooli BL-meccsét

2023. február 21. – 22:55

0-2-ről fordítva, 5-2-re nyerte a Real Madrid a liverpooli BL-meccsét
Vinicius Jr. góljai és gólpasszai nagyon fontosak voltak – Fotó: Paul Ellis/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Már a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében megismétlődött a tavalyi finálé: a Liverpool a címvédő Real Madridot fogadta, és az angolok ugyan 14 perc után már két góllal vezettek, végül nagy verést kaptak. A Napoli nem adott esélyt a Frankfurtnak, 2-0-ra nyert.

A múlt heti gyengébb meccsek után ritka eseménydús félidőt hozott a kedd esti Liverpool–Real-találkozó. Ami nem sikerült a 2022-es párizsi BL-döntőben egy teljes meccsen a Liverpoolnak, ezúttal 4 perc alatt összejött. Akkor hiába volt 9 kaput eltaláló kísérlete az angol csapatnak, egyszer sem talált a kapuba, most Szalah élesen belőtt passza után a középen üresen maradó Darwin Nunez varázslatos sarkazással verte át Courtois-t.

A belga kapus tavaly a meccs hőse volt bravúrjaival, most a 14. percben egy dermesztő hibát csinált (itt megnézheti mekkorát), Carvajal hazaadása után sokat bíbelődött a labdával, meg is csúszott, az őt letámadó Szalah pedig hét méterről elpasszolta mellette, és ezzel már 2-0-ra vezetett a hazai csapat. Az egyiptomi csatárnak ez volt a 42. kupagólja, amivel ő a klub legeredményesebb játékosa.

A 21. percben érkezett Vinicius válasza, három védő gyűrűjéből vállalkozott lövésre, és megtalálta a jobb alsó sarokba vezető utat. Modric szöglete után Vinicius kis híján lemásolta az előző gólját, de Alisson a sarokból kiütötte a labdát. A 36. percben viszont mégiscsak egyenlített a brazil csatár, igaz nem tehetett róla. Egy könnyed hazaadást Alisson számtalan helyre rúghatott volna, de ő pont a csatár lábát találta el, ahonnan felperdült a labda, és beesett a kapuba.

Az első félidő utolsó pillanataiban Rodrygo már a vezetést is megszerezhette volna a Realnak, de Vinicius elfutása után Robertson és a kapus közös erővel tisztázni tudott a csatár elől.

A Real ott folytatta a szünet után, ahol az első félidőben abbahagyta, és rögtön az első helyzetét értékesítette. Modric lőtt be oldalról egy labdát, a szabadrúgás miatt az egyedül előrehúzódó Eder Militaóra kellett volna figyelnie az ötösön belül felsorakozott hazai védelemnek, de elmulasztotta. A brazilnak fel sem kellett ugrania, előrehajolva, senkitől sem zavartatva bólintott a kapuba.

Az 55. percben jött az újabb madridi gól, ekkor szerencséje sem volt a Liverpoolnak. Benzema kényszerítőzött a tizenhatos vonalánál Viniciusszal, a visszakapott labdát nem túl erősen rúgta meg ballal, Gomezen azonban irányt változtatott, az elmozduló Alisson már nem tudott visszavetődni, a labda pedig a kapuba vánszorgott.

A 67. percben érkezett meg a Real kegyelemdöfése. Modric szerzett labdát a saját térfelén, megindult, lerántani sem tudták, Viniciushoz passzolt, ő Benzemához továbbított, a francia csatár higgadtan elfektette a kapust, kivárt, de a visszafutó védőknek így sem volt semmi esélyük a mentésre. A francia csatár a kapu jobb oldalát választotta.

A Napoli tükörsimán nyert

A másik keddi meccsen az olasz bajnokságot toronymagasan vezető Napoli dominált a Frankfurt ellen az első félidőben, a 34. percben Lozano kapufája után Osimhen büntetőt harcolt ki, miután látványosan megakasztották. A csatársor harmadik tagja, a grúz Hvaracelia toporgott egy kicsit a labda mögött, aztán félmagasan a kapu jobb oldalába akarta lőni, de Trapp egy gyors vetődéssel kiütötte.

Az olaszokat nem zökkentette ki a hiba, Lobotka a 40. percben labdát szerzett a saját térfelén, a jobb oldalon megiramodó Lozanót indította, aki elvágtatott a vonal mellett, majd középre adott, és Osimhen egy védővel a nyakán rúgta az ötösön belülről a kapuba a labdát. Két perc múlva a nigériai csatár újabb gólt rúgott, de a játékvezető kiszúrta, hogy egy kicsit előrébb áll, mint a védő, és érvénytelenítette.

A 66. perben egy tankönyvbe illő támadás végén jutott el a Napoli a második gólig. Hvaraceliát szöktették középen, aki sarokkal készítette le a labdát di Lorenzónak, ő pedig 14 méterről a jobb sarokba gurított.

Rögzítsük a két eredményt: Liverpool–Real Madrid 2-5, Frankfurt–Napoli 0-2. Egyik visszavágón sem várhatóak túl nagy izgalmak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!