Távozik az angol videóbíró, aki a visszajátszások alapján rosszul ítélt

2023. február 19. – 13:48

Távozik az angol videóbíró, aki a visszajátszások alapján rosszul ítélt
Lee Mason, amikor még a pályán ítélkezett – Fotó: Cathrine Ivill/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az 51 éves Lee Mason abbahagyja, nem működhet többé VAR-bíróként, vagyis nem lesz ott a videószobában, ahol a legfontosabb feladat a játékvezetői hibák korrigálása – írta a Sky.

Mason ugyanis egy fontos helyzetben nem vette észre, hogy a Brentford gólja lesről született, és mivel 1–1 maradt az állás, az Arsenal edzője, Mikel Arteta hevesen kritizálta az egész testületet, elfogadhatatlannak nevezte, hogy Mason nem vette észre egy nyilvánvaló lesállást.

A pillanat, amit rosszul ítélt meg Mason a videószobában – Fotó: Twitter
A pillanat, amit rosszul ítélt meg Mason a videószobában – Fotó: Twitter

Arteta szerint nyugodt körülmények közt, a videó előtt ülve észre kellett volna venni, hogy a csatár előrébb áll, mint a védők. Arteta azon is háborgott, hogy ezt a két pontot nem fogja visszakapni a csapata.

Mason 15 éven át vezetett a Premier League-ben, utána kapott VAR-bírói minősítést, és ha nincs ez az incidens, nyilván folytathatta volna a pályáját.

„Szeretnénk megköszönni Leenek a játék iránti elkötelezett szolgálatot, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – így foglalt állást a játékvezetői bizottság, miután közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

A játékvezetők ugyanakkor nem lelkesedtek a döntés miatt, mert szerintük nincs jó üzenete, és nem helyes, ha egy rossz ítélet miatt tönkremegy egy karrier. Úgy érveltek, hogy a játékosokkal mindez nem történik meg, ha egy fontos helyzetben hibáznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!