70 méteres szólógóllal verte a Dortmund a Chelsea-t a BL-ben

2023. február 15. – 23:01

70 méteres szólógóllal verte a Dortmund a Chelsea-t a BL-ben
Adeyemi elhúzta a szólója végén a labdát a kapus mellett, és a kapuba passzolt – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája szerda esti játéknapján a Chelsea ugyan sok veszélyes helyzetet alakított ki Dortmundban, de mivel ezeket kihagyta, kikapott 1–0-ra. A Benfica simán nyert Bruges-ben.

A Chelsea három döntetlennel érkezett Dortmundba, és mivel csak az angol bajnokság tizedik helyén áll, ritka fontos volt neki, hogy a Bajnokok Ligájában javítani tudjon. Az angolok az első félidőben közelebb álltak a gólhoz, Thiago Silva egy pontrúgás után be is juttatta a kapuba a labdát, de a játékvezető azonnal kiszúrta, hogy kézzel ért hozzá, és egy sárgát is adott a brazilnak. Joao Felix nagy ziccerbe került a 38. percben, de a felső lécet találta el. A németek legnagyobb lehetőségei Wolf előtt adódtak.

A második félidőben is lényegesen aktívabb volt a Chelsea, de amikor a 63. percben szögletet végzett el, gólt kapott az abból érkező kontrából, itt megnézheti, hogyan. Adeyemihez vágták előre a labdát – Guerreiro ritka pontosan emelte ki –, aki még jócskán a saját térfeléről indult, és meg sem állt a kapuig. Enzo Fernandez volt az utolsó ember, ő próbálta megfékezni, de a csatár felgyorsított, és könnyedén húzott el mellette a kaputól 25 méterre. Miután betört a tizenhatoson belülre, Kepát elfektette, és ballal az üres kapuba gurított.

A Chelsea nagy erőket mozgósított a folytatásban, egyértelműen irányította a játékot. Koulibaly lövése át is jutott a kitűnően védő Kobel kapuson, de Emre Can a gólvonalról kivágta. A 94. percben Fernandez lövésénél ismét Kobel a helyén volt, és nagy bravúrral mentett.

A másik mérkőzésen a Bruges az első félidő végén szerzett ugyan egy gólt a Benfica ellen, azt nem adták meg. A fordulás után a portugálok két szabályos gólt rúgtak, és nagyon jó helyzetből várhatják a lisszaboni visszavágót.

  • Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők: Dortmund–Chelsea 1–0, Bruges–Benfica 0–2
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!