A Bayern megverte a PSG-t a BL-nyolcaddöntőben, a Milan is győzött

2023. február 14. – 23:06

A Bayern megverte a PSG-t a BL-nyolcaddöntőben, a Milan is győzött
Ezúttal is a francia Coman volt a Bayern nyerő embere – Fotó: Franck Fife/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este a nyolcaddöntőkkel folytatódott a Bajnokok Ligája, a Bayern a PSG-t, a Milan a Tottenhamet múlta felül 1–0-ra.

A decemberi vb miatt a rekordgyorsan lezavart csoportkör után már az egyenes kieséses szakaszra fordult a Bajnokok Ligája. Mindjárt egy slágermeccset láthattunk kedden, a PSG a Bayern Münchent fogadta. A két csapat találkozott a 2020-as döntőben, akkor a bajorok nyertek, a 2021-es sorozat negyeddöntőjében a párizsiak idegenben lőtt gólokkal léptek tovább. A PSG nem volt jó formában, a Marseille ellen kiestek a kupában, míg a Monaco a bajnokságban focizta le őket.

A franciáknál Kylian Mbappé nem játszhatott combsérülése miatt, ez növelte a vendégcsapat esélyeit, amelyik az első félidőben lényegesen aktívabb volt, több helyzetet alakított ki. A 43. percben Kimmich 18 méterről a jobb sarkot vette célba, Donnarumma a helyén volt. Messi 20 méteres szabadrúgása elhalt a sorfalban, így a PSG-nek nem volt kaput eltaláló lövése az első félidőben.

A második félidő elején a BL-döntőben is eredményes Coman szép gólt lőtt. Davies bal oldali beadására nagyszerűen mozdult a hosszú oldalon, belsővel rúgta kapura 11 méterről, a kissé késve vetődő Donnarumma hóna alatt becsúszott a kapuba.

Pár perccel a gól után Mbappé megérkezett a pályára, de ettől a hazai csapat nem lett veszélyesebb, nagyon kiszámítható volt a játéka. A Bayern közel állt a második gólhoz a 60. perc környékén, de kimaradtak a lehetőségei, Choupo-Moting nem tudott a kapuba találni, egyszer a kapufa segítette ki a hazai csapatot. A 74. percben aztán Mbappé viharzott el a bal oldalon, maga mögött hagyta a védőket, de Sommer mellett nem tudta elpasszolni és a hálóba juttatni a labdát. Tíz perccel később már a kapuba lőtt, de azt videózás után elvették.

Az utolsó perceket megnyomta a PSG, Messi lövését Pavard blokkolta a tizenhatoson belül, Vitinha kapáslövése pedig nem volt elég pontos, azt a kapus magabiztosan fogta. Pavard megkapta a második sárgáját az utolsó percekben, csak így tudta megfékezni Messit. Neymar beíveléséből aztán semmi nem lett.

A másik meccsen a Milan már a hetedik percben vezetett, miután Hernandez megnyert egy párharcot a bal oldalon, a tizenhatoson belül előtte maradt a labda. Éles szögből rálőtte, ezt Forster kiütötte, de középre, ahol Brahim Diaz 7 méterről lőtt, ebbe a kapus egy hihetetlen mozdulattal belekapott, de a felperdülő labdát Diaz a kapuba bólintotta.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy ilyen korán kialakult a végeredmény. A Milan úgy látszik, kezd kijönni a hullámvölgyből, míg a Tottenham a hétvégi bajnoki vereség után ezúttal is kikapott.

A visszavágókat március 8-án rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!