Kihagyhatja Willi Orbán a hétvégi meccset, mert őssejtdonorként volt rá szükség

2023. február 7. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva


Kérdéses, hogy tud-e majd játszani Willi Orbán, az RB Leipzig válogatott játékosa az Union Berlin ellen a szombati bajnoki mérkőzésen, ugyanis a futballistát a napokban egy illetékes egészségügyi szervezet értesítette arról, hogy ő lehet a megfelelő őssejtdonor egy beteg számára – írja a Nemzeti Sport.

A magyar játékos még 2017-ben, a lipcsei klub jótékonysági kampánya keretében jelentkezett őssejtdonornak. Willi Orbán a Bildnek adott interjúban azt mondta, először meglepődött, de nem volt kérdés, hogy részt akar-e venni folyamatban: „Ha ilyen kis erőfeszítéssel megmenthetünk egy emberi életet, akkor szerintem nincs helye kérdésnek. Remélem, sikerül hozzájárulnom a páciens teljes felgyógyulásához”nyilatkozta a futballista a német lapnak. A játékos reméli, hogy a példáját követve mások is jelentkeznek majd donornak.

Az őssejtlevételt többnapos injekciókúra előzte meg, ami alatt Willi Orbán nem edzhetett. Az őssejtek levétele egy többórás folyamat, ami után a donor hazamenet, de a beavatkozás utáni pár napban nem ajánlott terhelnie magát. Miután a regeneráció több napig is eltarthat, így kérdéses, hogy a válogatott játékos pályára tud-e lépni az RB Leipzig hétvégi bajnoki meccsén. „Könnyen lehet, hogy nem játszhatok, de ez most másodlagos, legyek bármilyen ambiciózus sportember is. Aki ismer, tudja, mindent megteszek annak érdekében, hogy mielőbb újra ott lehessek a csapatban”mondta Willi Orbán a Bildnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!