Kyrgios elismerte, hogy megtámadta volt barátnőjét, de nem ítélték el a bíróságon

2023. február 3. – 07:45

Kyrgios elismerte, hogy megtámadta volt barátnőjét, de nem ítélték el a bíróságon
Nick Kyrgios távozik a canberrai bíróság épületéből – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Élete legjobb formájában játszott tavaly júliusban a wimbledoni teniszbajnokságon Nick Kyrgios – a döntőig menetelt –, amikor jött a hír Ausztráliából, hogy családon belüli erőszak miatt augusztusban bíróság elé kell állnia.

Az eset 2021 januárjára vezethető vissza, amikor összeveszett az akkori barátnőjével, Chiara Passarival. El akart tőle jönni, ezért hívott egy taxit, de a nő elé állt, a teniszező viszont mindenképp el akart hajtani, ezért a heves vita közben a járdára lökte őt. A modell, akinek megrepedt a térde, és megsérült a válla, jelentette az esetet a rendőrségnek, de mivel később kibékültek és újrakezdték kapcsolatukat, nem tett feljelentést, csak az év végén, decemberben, amikor már külön voltak.

Kyrgios az első pillanattól vállalta a felelősséget, hogy megtámadta a barátnőjét, bocsánatot is kért tőle. Az ügy pénteken került a canberrai bíróság elé, és a bírónő megállapította, hogy a férfi megpróbált kiszabadulni egy felfokozott érzelmi helyzetből, és a pillanat hevében cselekedett.

A világranglista 20. helyén álló játékos az idei ausztráliai tornán sérülése miatt nem indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!